Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem instalace vewdel win7  (Přečteno 2419 krát)

ronron33

• Návštěvník
problem instalace vewdel win7
« kdy: 05 Února 2011, 08:48:29 »
ahoj mámnovej notes.s win 7 nainstaloval jsem si včera vedle něj kubuntu 10.10 napoprvý instalace vše v pořádku.až po restartu mě naskočila klasicky tabulka s výběrem os bud win7 a nebo ubuntu a nebo ubuntu recovery mode.ani jedno ubuntu nejde jak má.naběhne mě jen příkazovej řádek.bez kde a bohužel s tím neumím dělat.ne dost.tak jsem instaloval kubuntu podruhý.a nejak špatně jsem zvolil instalaci.protože mě to akortá sebralo další místo na disku.ted při zapnutí pc mám na výběer ze dvou ubuntu ale ani jedny nejdou oboje nabehne jen příkazovej řádek. a ze svýho 500gb hdd mám ted dostupnejch jen 200 giga zbytek mě vidle ani neukážou.nevíte někdo co s tím?moc děkuji.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: problem instalace vewdel win7
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2011, 09:13:08 »
1) Chceš-li odstranit tu jednu instalaci Kubuntu, tak spusť Ubuntu z livecd, spusť v něm Centrum softwaru, nainstaluj program gparted. Stiskni alt+F2, spusť gparted a v něm odstraň ten oddíl s Kubuntu a zvětši stávající oddíl s Ubuntu, případně proveď jiné úpravy dle chuti. OK?

2) Chceš-li zprovoznit Ubuntu, vyfoť ty jeho chybové hlášky a hoď nám je na imageshack.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

ronron33

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2011, 09:23:31 »
ano první věc jdu udělat.a ta druhá.tak mě připadá že tam je chyba v tom jako kdyby se nenainstalovalo kde protože fakt naskočí jen texták a žádný chyb to nepíše.chce to poo mě normál usera a heslo a po zadání  prostě normál příkazovej řádek.je spíš divný že se ta instalace v průběhu několikrát zasekla.stála.a to mám originál cd co jsem si nechal zde ze stránek zaslat.

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2011, 09:32:47 »
tak po zadání hesla napiš

Kód: [Vybrat]
startx
uvidíš, zda ti najede GUI či ti to vypíše nějaké chybové hlášky
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2011, 09:54:58 »
chce to poo mě normál usera a heslo a po zadání  prostě normál příkazovej řádek

No tak to vypadá, že možná máš prostě funkční systém bez desktopu. Tak se přihlaš, dej

sudo apt-get install ubuntu-desktop

zadej heslo a dej reboot. Měl by naskočit plnohodnotný systém.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

ronron33

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2011, 11:33:33 »
ahoj ale asi blbost ale na live cd jsem si nainstaloval gparted.a při jeho spuštění to chce heslo a nic jako root atd mě to nebere.dík za radu.

ronron33

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Února 2011, 12:23:46 »
takže po zadání příkazu startx tak naskočí tmavá obrazovka a nic ani žádnej nápis. a po zadání příkazu install kubuntu-desktop tak mě naskočí že kubuntu je nainstalována již nejnovější verze.tak jsme z toho hotov.přitom v kanclu na normál pc jsem si to nainstaloval a vedel widlátoru mě to běží dobře.a tady jsem zatím akorát přišel o místo na hdd.protože ani z widlí mě ty oddíly kde je linux nejde naformátova.

ronron33

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Února 2011, 16:38:43 »
to nikdo neporadí?
fakt mě to dost mrzí že to nejde.nainstalovat.

freespace

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Února 2011, 22:05:43 »
Me se stalo to same s ubuntu. Nakonec jsem zjistil, ze mam poskozene cd. Tak jsem vypalil nove a no problema.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #9 kdy: 06 Února 2011, 23:12:55 »
Alebo skúsiť Ubuntu s Gnome.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

alkoholik

• Host
« Odpověď #10 kdy: 07 Února 2011, 00:16:48 »
Citace
ahoj ale asi blbost ale na live cd jsem si nainstaloval gparted.a při jeho spuštění to chce heslo a nic jako root atd mě to nebere.dík za radu.
odentruj to bez hesla
Citace
startx
Ubuntu má nakonfigurovanej .xinitrc ?
možná pomůže:
sudo service kdm start

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.