Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkčné pripojenie  (Přečteno 1045 krát)

Sharksyk

• Návštěvník
Nefunkčné pripojenie
« kdy: 05 Února 2011, 14:47:18 »
Zdravím,
 konečne som si nahodil Ubuntu, avšak hneď prvý problém predstavuje internetové pripojenie - nefunguje. Net mám riešený cez router, avšak do stolového pc, kde mám ubuntu, ide priamo kábel, tzn pc wifi nechytí. Mám zaheslovanú sieť, ako i nastavené, že je potreba v routri povoliť Mac kód zariadenia ktoré sa chce pripojiť, avšak netuším kde v Ubuntu zistím svoje Mac, ak je teda iné ako má pc pod Win, ako i kde by som mal heslo siete zadať.
Prosím, ak niekto vie ako pomôcť nech poradí, vďaka.

pacholik

• Závislák
Re: Nefunkčné pripojenie
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2011, 15:07:33 »
MAC adresa je identifikátor síťovky, takže je stejná ať tam máš win, Ubuntu, či cokoli jinýho. Kdybys to přeci potřeboval tak v terminálu příkazem ifconfig.

Jinak http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi

Sharksyk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Února 2011, 22:24:29 »
Takže to rozvediem. Mám širokopásmové pripojenie od DSI, cez router - pc využíva priamo kábel, na notebooku je wifi. V konfigurácii wired mám možnosť meniť eth0 a eth1, avšak netuším ako postupovať.
Čo je zvláštne tak dnes po zapnutí mi net nabehol sám od seba, následne ponúklo stiahnuť aktualizácie čo som akceptoval. Po reštarte systému je to opäť pri starom a netuším ako ďalej.

Ak by bol prosím niekto ochotný pomôcť, 229745992 qip, resp hocaký kontakt na dobrodinca a hodiny kedy sa vyskytuje online, napíšem a snáď mi niekto pomôže. Vďaka.

Sharksyk

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Února 2011, 22:48:31 »
Fúha, tak som to zvládol i sám :D Netuším jak, netuším proč, ale všecko beží dokonale. Beztak ak by nejaký skúsený linuxák poskytol kontakt budem len rád, do budúcna.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.