Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wine kontra .exe soubory  (Přečteno 1846 krát)

Mraky

• Aktivní člen
  • *
wine kontra .exe soubory
« kdy: 06 Února 2011, 15:11:48 »
Ahoj, chtěl jsem si zkusit ve vine nainstalovat jeden simulátor,ale když chci spustit instalaci z cd, tak mi to vyhodí chybu,že soubor není označen jako "executable", a odkazuje na tento text:https://wiki.ubuntu.com/Security/ExecutableBit
tam jsem se dozvěděl, že to co není nainstalováno přez ty repozitáře, že prostě není označeno jako executable, z bezpečnostních důvodů.Jestli jsem to správně pochopil tak zkrátka není a nebude! k čemu je potom to wine?to tím pádem už do wine nedostanu níc!nebo to lze nějak změnit?

pacholik

• Závislák
Re: wine kontra .exe soubory
« Odpověď #1 kdy: 06 Února 2011, 15:19:54 »

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 06 Února 2011, 16:18:48 »
^takto na subory ktore mas na hdd, ak to mas na cd a nechces kopirovat na disk tak to treba spustit z terminalu>
cd /media/cdrom/daky_dalsi_priecinok #cdrom je priecinok kde sa pripojuje cd, ak mas iny tak si to zmen
wine nazov_programu.exe
takto sa to spusti aj bez nastaveneho spustitelneho priznaku
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 06 Února 2011, 17:14:31 »
nojo, ale pak mi asi v ubu-studiu něco "nehraje", páč když to grafiky zkusím ve vlastnostech souboru,tak to prostě nejde,a nejde v tý karrtě změnit nic(mám jen jeden účet),a když sem to zkusil v terminálu,schválně sem  to ještě dělal přez sudo, vypadalo to jakože v pořádku ale ani potom to spustit nešlo... pro jistotu to mám na disku zkopírovaný...

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 06 Února 2011, 17:19:03 »
no ak si to skusal na cd tak logicky nan nemozes zapisovat beznym sposobom ako na hdd, a zmena atributov je tiez zapis..ak to mas skopirovane na disku tak by to nemalo robit problem [pre istotu so sudo, neviem teraz ci ubuntu pri kopirovani z cd nemeni dake prava suburom]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 06 Února 2011, 20:04:02 »
Aplikace se do Wine instalují přes volbu "Odebrat programy" (je to trochu divně pojmenované)

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 06 Února 2011, 22:40:03 »
no asi tu volbu "obebrat programy" nemám, jinak už jsem zjístil proč mi nešlo zaškrtnout to políčko(chmod +x),sem zapomněl že to na ntfs disku nejde.-))

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #7 kdy: 06 Února 2011, 23:09:23 »
Aplikace se do Wine instalují přes volbu "Odebrat programy" (je to trochu divně pojmenované)
Volá sa to 'Odinstalovat SW z Wine' Aplikácie->Wine->Odinstalovat SW z Wine.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Mraky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 07 Února 2011, 18:07:28 »
jo tohle, už to vidím, tak děkuju,tímto to považuju za ukončené.
btw, Rover623,kde si našel tu animaci to máš na místo ikony?.-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.