Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zakázat vypnutí  (Přečteno 1502 krát)

omorok

• Návštěvník
zakázat vypnutí
« kdy: 08 Února 2011, 21:37:58 »

Prosím o radu,neví někdo náhodou kde se dá zakázat vypnutí PC,přepnutí uživatele, uspat..., odhlásit se. Mělo by zůstat jen uzamknout a restart.  Na Wiki sice je návod "Nezničitelný desktop", ale can_hibernate a can_suspend  jsem nenašel. Děkuji předem
Processor – Intel Pentium IV (2,80 GHz), OS– LinuxMint 13
Chipset – Asustek P4P800-E , 1 GB of RAM DDR (400 MHz)
Graphics –  NVIDIA GeForce FX 5700)

aloisam

• Host
Re: zakázat vypnutí
« Odpověď #1 kdy: 10 Února 2011, 18:06:57 »
Na Wiki sice je návod "Nezničitelný desktop", ale can_hibernate a can_suspend  jsem nenašel. Děkuji předem

bohužel GNOME se vyvíjí tím směrem, že se v něm asi nebude dát nastavit nic.. :(

asi bych odstranil z panelu ten "Aplet upozornění.." a dal místo něj "Odhlásit" a v gconf-editoru změnil nastavení /app/gnome-power-manager/buttons, aby se to nedalo vypnout pomocí tlačítek..

ale to skončíš s odhlášením/přepnutím uživatele a ne jak jsi chtěl s uzamknout/restart.. takže to ti asi moc nepomůže, ledaže by byl hlavní problém vypnutí pc..

omorok

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Února 2011, 20:07:32 »
děkuji za odpověď. Udělám to jak jsi poradil a odstraním z panelu nabídku "Aplikace;Místa;Systém;vypnout PC" a dám na panel jen "Uzamknout". Pokud bude potřebovat restart,tak já to někde najdu. Malinko mě trápí ještě jedna věc. Na PC bude jen přístup přes vzdálenou plochu,pokud dá někdo odhlásit,nebo přepnout uživatele,tak Vzdálená plocha se odhlásí. Proto bych chtěl tyto položky zakázat. Nebo jde nastavit vzdálenou plochu aby fungovala i v tomto režimu?
Processor – Intel Pentium IV (2,80 GHz), OS– LinuxMint 13
Chipset – Asustek P4P800-E , 1 GB of RAM DDR (400 MHz)
Graphics –  NVIDIA GeForce FX 5700)

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2011, 18:04:57 »
se vzdálenou plochou nemám bohužel žádné zkušenosti, a jak zakázat hibernaci/odhlášení nevím :( jak jsem psal, asi bych se snažil jen odstranit všechny grafický klikátka kde se to objevuje. (třeba dialog screensaveru)

pokud jde o restart, tak by to mělo jít (snad i na té vzdálené ploše) vytvořením spouštěče, do kterýho dáš následující příkaz:

Kód: [Vybrat]
dbus-send --system --print-reply --dest=org.freedesktop.ConsoleKit /org/freedesktop/ConsoleKit/Manager org.freedesktop.ConsoleKit.Manager.Restart

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.