Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Krusader nemaže, nepřesouvá, Openoffice neukládají na disk  (Přečteno 1269 krát)

sHpy00n

• Návštěvník
Ahoj,
jako linuxové embryo se na Vás obracím s problémem posledních dnů, kdy mi Krusader odmítá mazat, přesouvat soubory na domácím disku a rovněž Openoffice nechtějí ukládat rozpracované dokumenty. viz. přiložené obrázky..
Dalším problémem je nemožnost aktualizace na kernel 2.6.32-28 a tím to vlastně asi možná začlo, ale nevím, jestli to mohu dát do souvislosti.
Prosím o nějakou radu která by vedla k nápravě. Děkuji.

[attachment deleted by admin]

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Krusader nemaže, nepřesouvá, Openoffice neukládají na disk
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2011, 14:38:33 »
To jsou otevřené již existující soubory, nebo nově vytvořeně? Nejsou na NTFS oddílu?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

sHpy00n

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2011, 15:01:54 »
Deje se to vse pouze na linuxovem disku. Na NTFS discich krusader pracuje bez potizi. Ale napadlo mne ze jsem otevrel jiz existujici dokument, zkopiroval jsem jeho uvodni cast, otevrel novy dokument a do nej jsem zkopirovane vlozil. Ted jsem jeste udelal par pokusu. pokud dam "ulozit", ulozi se do /home/ bez problemu, kdyz dam "ulozit jako", protoze chci dokument nejak pojmenovat, opet se ulozi do /home/ bez problemu. do /home/doumenty take bez problemu, do /home/rybari/ nelze ulozit..? tak jsem z toho jelen.

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2011, 15:35:02 »
Tipuju, že jsi si adresář rybari vytvořil ve chvíli kdys byl přihlášen pod rootem. Takže jako normální user k němu nemáš práva.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Února 2011, 12:43:19 »
Tudíš sem výpis:
Citace
ls -la /home/rybari/
a připadně pak změnit práva.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.