Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Splash Screen - Ubuntu 10.10 Plymouth přihl. a odhlašovací splash pouze v textu  (Přečteno 5611 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Po instalaci Ubuntu 10.10 na dvou strojich s nVidia VGA (nesvobodné ovladače) mam problém s přihlašovací a odhlašovací obrazovkou - zobrazuje se pouze v textovém režimu.
   Vygooglil jsem, že za to můžou patrně právě ovladače, ale nápravu (pokud mi jinak tyto ovladače vyhovují jsem nenašel). V Grub2 si v pohodě nastavím obrázek a všechno je OK, ale jakmile nabíhá systém, tak se pouze objeví textové Ubuntu Logo. Můžu instalovat témata jaká chci, ale zobrazuje se stále Ubuntu Logo v čistě textové podobě. Poraďte prosím, jak donutit Ubuntu, aby Splash nabíhal v grafickém režimu.

Díky a přeji hezký den.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Tohle pomůže: http://news.softpedia.com/news/How-to-Fix-the-Big-and-Ugly-Plymouth-Logo-in-Ubuntu-10-04-140810.shtml
Tak to bohužel nepomohlo. Jediná změna byla v tom, že se Splash vůbec neobjevil. Zkoušel jsem různé rozlišení a nic. Nakonec se mi podařilo dostat do původní výchozí textové podoby, nic moc, ale o moc lepší než vůbec nic.
Díky za snahu.

skunkos

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web
Nejlepší je ten splash úplně vypnout. Pak se ti při načítání systému vypisují celkem zajímavé texty.

A kdyby došlo třeba k chybě, tak se ti zobrazí.
ArchLinux (KDE)
Můj web

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Možno skompilovať vlastné jadro...je aj taká fajna app na to. Taká klikačka. Ale nespomeniem si názov. Ale v greenie ta app je. Do ubuntu nemôžem teraz prebootovať lebo kompilujem.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Tohle pomůže: http://news.softpedia.com/news/How-to-Fix-the-Big-and-Ugly-Plymouth-Logo-in-Ubuntu-10-04-140810.shtml

No tohle rozhodně nedělej:D Po téhle úpravě a použití alt+ctrl+F1 se stane z terminálu slajd šou :-). Ale Plymouth bude skutečně vypadat moc krásně :D
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

sabraq

• Závislák
Fakt mi není jasný, proč Plymouth nahradil to předchozí udělátko, xsplash to byl? Komu tím pomůžou??

jAster_BA

• Závislák
Kvôli grafickým efektom. Aj keď v Ubuntu sú to stále tri bodky :D tak Plymouth dokáže aj lepšie veci. Ale potrebuje KMS, ktoré propiertárne ovládače nepodporujú.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

sabraq

• Závislák
Těmi graf. efekty máš na mysli třeba Solar? Jo, to je hezký, mám ho na notebooku...

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Nejlepší je ten splash úplně vypnout. Pak se ti při načítání systému vypisují celkem zajímavé texty.

A kdyby došlo třeba k chybě, tak se ti zobrazí.

Pokud je vše OK, tak mě výpis nezajímá, ale pokud dojde k nějakému zádrhelu, tak se chyba vypíše i přes splash (nevím jestli tomu tak je i když je splash v grafickém režimu, ale ten se mi rozchodit nepodařilo)- v mém případě si Linux pokaždé stěžuje na nespolehlivý idikátor teploty CPU (AMD Phenom II - X4 945)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *

No tohle rozhodně nedělej:D Po téhle úpravě a použití alt+ctrl+F1 se stane z terminálu slajd šou :-). Ale Plymouth bude skutečně vypadat moc krásně :D

Tak jsem to udělal a nic z toho viz. příspěvek výše.
1) V terminálu se pouze změnilo rozlišení, jinak vše zůstalo
2) Plymouth se nezobrazoval vůbec - po neúspěšném laborování s rozlišeními jsem se vrátil k původnímu textovému splashi.

sabraq

• Závislák
Ono na desktopu to fungovalo právě jak píšeš, nedokázal jsem tam dostat grafický plymouth. Až pomocí toho grafickýho udělátka, nevím teď jak se jmenuje, myslím startup-manager a zatržení textového splashe se rozběhl v grafice. Tedy úplně naopak. A šlo tam myslím změnit i to rozlišení na nějaký terminálovštější..
Osobně jsem dříve preferoval grafický výstup + text pod logem ubuntu, což se mi v plymouthu docílit nepodařilo. Ale stejně pokud se třeba při startu kontroluje filesystem, tak se tam výpis objeví..

Rover623

Zatím mi vždy stačilo tohle,do adresáře /etc/initramfs-tools/conf.d vytvořit soubor splash,do něj zapsat FRAMEBUFFER=y a pak následně do terminálu zadat
Kód: [Vybrat]
sudo update-initramfs -u

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
Toto jsem použil v případě, kdy byla úplně černá obrazovka, tedy žádný ani "obrázkový" ani "textový" splash a fungovalo to.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

jAster_BA

• Závislák
Najhoršie je, keď človek nevidí pohyb guličiek ale ani pohyb textu. V mojom prípade z toho textu mám lepší pocit.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
Když vidím při nabíhání text, mám pocit, že sedím u serveru.
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.