Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: xUbuntu 10.10 - problém se spořičem a roslišením monitoru  (Přečteno 1334 krát)

honzikkk

• Návštěvník
Zdravim jsem nováček, rozhodl jsem se poprve zkusit xubuntu na školních PC a setkal jsem se s těmito problémy:

1. Instalace proběhla bez problém ale při následném stahování a instalaci aktualizací když naskočí spořič, odhlásí uživatele po přihlášení nejde aktualizace doinstalovat a po restartu už se nejde ani přihlásit pouze najede obrazovka kde je název učtu v obdelniku ale nejde na nej kliknout ani se prihlasit, spodni lista s tlacitkem vypnout funguje takže PC zasekle neni. Co s tím?
Když jsem na jinem PC skoušel spořič nastavit po kliknuti na ikonu se misto nastaveni spořič spustí a nasledne opět odlhásí uživatele takže defakto nejde vypnout. Prosím o radu jak lze spořič vypnout jinak nebo co dělám špatně a jak se dostat dos vého učtu když se nemam jak přihlásit.

2. Připojil jsem nainstalovany a zaktualizovany xubuntu k jinemu monotoru než na kterem jsem isntaloval, nastavilo se tam rozliseni 1180 to ale jelo na 60hz proto jsem v nastavení snižil rozliseni na 1024 nasledovalo ale probliknuti obrazovky a odhlaseni ze systemu po přihlaseni opet jen problikne a odlasi se takže zase nemužu nic nastavit do puvodniho stavu. Prosim o radu jak lze obnovit puvodni nastaveni připadně co dělám špatně abych nemusel preinstalovavat cely system.

Díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.