Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: převod DVD do AVI pomocí dvd::rip - jak načíst DVD ze složky?  (Přečteno 3716 krát)

Tibor Krejčí

• Návštěvník
Zdravím. Opět jsem se jednou dostal do situace, kde jsem na mé malé milé ubuntu krátký. Pro nedostatek místa na disku musím převést pár svých dvd do avi (což mi ale nevadí). Dozvěděl jsem se o dvou údajně dobrých programech DVD::rip a acidrip.
Mám ale problém DVD nemám vypálené a zmíněné programy dvd ze složky číst neumí (nebo jsem na to nepřišel). Nicméně jsem se dozvěděl o tom, že v ubuntu se dá jakákoliv složka předělat na mechaniku pomocí terminálu, nicméně pro mě pochopitelný postup jsem už nenašel. Nevíte někdo pls jak na to? Byl bych vám všem moc vděčný!
Předem děkuji za každou užitečnou radu.
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

Krysař

• Stálý člen
  • **
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Rover623

Re: převod DVD do AVI pomocí dvd::rip - jak načíst DVD ze složky?
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2011, 09:22:18 »
Nechci ti kazit radost,ale převod,pokud už máš ty složky na disku ti zařídí Avidemux nebo OGMRip,ale šel bych cestou toho Avidemuxu,postup je jednoduchý:

1)Najdi si složku s videem (VIDEO_TS) a v ní si najdi soubory filmu (obvykle je to 4-5 souborů s největší velikostí,pojmenovaných jako Video_1.vob,Video_2.vob atd.)

2)Načti první soubor do Avidemuxu,ten se tě nejdřív zeptá jestli má soubor indexovat (ano) a potom jestli má připojit i zbylé soubory (ano)

3)Takže teď už máš celý film uvnitř Avidemuxu, v části zvuk nastav smíšení na Stereo pokud má film 6-kanálový zvuk a formát mp3 (základních 128kb/s by mělo stačit)

4)V části video nastav kodek Xvid a potom si rozklikni Filtry kde si nastav Resize,do položky zdroj (Source) v Resize zadej poměr stran filmu (4:3,16:9) v Destination nech 1:1 a dej použít,výsledek u nomálního PAL filmu v 16:9 by měl být asi 720x402

5)Nastavení kodeku jestě přepni na dvoukolové převedení (lepší kvalita) a ulož

6)Spusť překódování

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 11 Února 2011, 21:15:39 »
Děkuji za užitečné rady :)
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

Henrynr

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 12 Února 2011, 00:14:33 »
acidrip umí načíst DVD i z disku. Stačí zadat cestu k adresáři VIDEO_TS do kolonky "Path" v první záložce "General" vpravo v sekci "Video source".
Doma i v práci Linux Mint 17

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.