Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nedaří se mi dostat se do Ubuntu  (Přečteno 973 krát)

Elrus

• Aktivní člen
  • *
Nedaří se mi dostat se do Ubuntu
« kdy: 11 Února 2011, 21:54:30 »
Nedávno jsem opět zkoušel nainstalovat si vedle ubuntu i windows. V GParted jsem si tedy vytvořil oddíl do kterého jsem poté windows nainstaloval. Bohužel se mi nedařilo obnovit grub a končilo to tak ,žep o zapnutí počítače se objevila jen černá obrazovka a konec:).
Takže jsem v GParted windows z oddílu odstranil a oddíly zase spojil. Myslel jsem, že to teď po restartu naloguje do ubuntu ale přetrvává černá obrazovka. Z livecd se můžu dostat ke svým datům v Ubuntu ale nemohu je všechny zkopírovat, proože mám přístup jen k některým. Je možné to nějak opravit abych se mohl nalogovat do svého drahého Ubuntu? a pokud ne jak zařídím abych měl přístup ke všem svým souborům abych si je mohl zálohovat a ubuntu kompletně reinstalovat?

Používám Ubuntu 10.10 a zkoušel jsem vedle nich dostat Windows XP. Vždycky se mi to nakonec podařilo ale teď už to nejde... nevím proč.

Předem děkuji za odpověď:)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Nedaří se mi dostat se do Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 11 Února 2011, 22:17:12 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,53528.0/topicseen.html
Odpoved 6. Ale musis si zmenit oznacenie diskov a oddielov podla svojej instalacie.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Února 2011, 22:38:38 »
Jupíííí už to běží! Díky moc:). Teď jen otázka... tohle by mělo fungovat i když tma vedle toho šoupnu ty windows. Je to prostě obnova grub ne?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 11 Února 2011, 22:40:48 »
ano
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Elrus

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Února 2011, 22:42:35 »
Díky moc. Zasloužíš potlesk tisíce a jednoho člověka:) jdu na to!:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.