Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Presunuti panelu na druhy monitor  (Přečteno 2799 krát)

Vitek

• Návštěvník
Presunuti panelu na druhy monitor
« kdy: 12 Února 2011, 23:09:37 »
Zdravím,
Mám dva monitory. První 1280x1024, druhý 1600x1200. Nastavení prvního a druhého monitoru proběhlo bez problémů (napodruhé - napoprvé se mi monitory označily obráceně). Nastavení rozlišení pro každý monitor zvlášť se také povedlo. Problém je v tom, že mi na monitoru č.2 tj. 1600x1200 zůstaly panely a nedaří se mi je přesunout na monitor č.1 tj. 1280x1024, kde bych je chtěl mít (a kde momentálně nejsou - na druhém monitoru panely mít nechci). Přetáhnout panely nejdou. K nastavení jsem použil Catalyst ovladače (mám kartu ATI HD5750)... a položku "Monitory" v předvolbách.

Věděl by někdo poradit?

Děkuji

Vitek

Avogadrus

• Návštěvník
Re: Presunuti panelu na druhy monitor
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2011, 20:50:55 »
Obecně by bylo vhodné zdělit co používáš za prostředí. V Xfce si jednoduše vytvoříš nový panel na určené obrazovce, přesunout mi nešly.http://img827.imageshack.us/i/59201074.jpg
U12.04; jádro neznámé; XFCE 4.10

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Února 2011, 11:20:37 »
Mám nainstalované Ubuntu 10.10, prostředí Gnome. Grafika Saphire Radeon HD5750 1GB, mám povolené nesvobodné ovladače Catalyst. Monitory jsou zapojeny přes DVI, každý má svůj výstup z GK.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #3 kdy: 14 Února 2011, 11:22:37 »
Mám nainstalované Ubuntu 10.10, prostředí Gnome. Grafika Saphire Radeon HD5750 1GB, mám povolené nesvobodné ovladače Catalyst. Monitory jsou zapojeny přes DVI, každý má svůj výstup z GK.
Myslím, že jsem něco podobného kdysi řešil. Teď nejsem u svého kompu, takže nemůžu vyzkoušel, ale tuším, že panel se zobrazuje zásadně na monitoru, který je označen jako "primární".
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Února 2011, 11:31:49 »
Zprvu byl v Catalystech i v Předvolbách=>Monitorech označen za monitor č.1 větší (NEC 21) - ten, který chci mít jako dvojku. Ten, který chci mít jako jedničku je Eizo 19. To se mi po chvíli podařilo prohodit, ale v xorg.conf jsou monitory značené jako DFP3 (NEC) a DFP4 (Eizo).

Zkoušel jsem v xorg.conf prohodit přiřazená čísla u DFP, ale Catalyst si je přepsal zpět. Má toto něco do činění s tím, že se mi panely zatvrzele drží na druhém monitoru?
« Poslední změna: 15 Února 2011, 22:25:45 od Vitek »

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Února 2011, 22:31:36 »
Jinak, odpojil jsem větší monitor, odinstaloval Catalysty, restartoval systém, nainstaloval opět Catalysty a po opětovném restartu (zapojen byl stále pouze menší Eizo) si Catalysty tento monitor označily opět jako DFP4! Čili, očekávám, že jakmile opět zapojím i větší NEC, tak ten bude opět označen jako DFP3 ???

Jak donutit Catalysty, aby mi porát necpaly jako první NEC, když chci mít jako první menší Eizo a to i s panely na něm... ;D
« Poslední změna: 16 Února 2011, 12:43:06 od Vitek »

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Února 2011, 23:07:22 »
Tak už to mám. Nakonec jsem přehodil DVI konektory na grafice a voila, panely se přesunuly na menší panel, kde jsem je chtěl mít.

Samozřejmě bylo po této změně nutné opět odinstalovat ovladače grafiky...restart, opětopvné povolení/instalace proprietárních ovladačů, nastavení monitorů v Catalystech a poslední restart.

K řešení mne naťuknul Evžen. Děkuji.
Vyřešeno.
« Poslední změna: 15 Února 2011, 23:43:39 od Vitek »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #7 kdy: 16 Února 2011, 09:47:20 »
Super, že se ti to podařilo vyřešit. Pro případ příštího lavírování s monitory, zkus se podívat, jaké "triky" umožňuje commandlineová utilitka aticonfig. Pomocí jí by se měl dát celkem slušně upravovat xorg.conf a další místa, kam si ovladač info ukládá.

P.S: V případě, že kvůli nastavení přeinstalováváš ovladač, rozhodně používej volbu purge (odebrat včetně konfiguračních souborů).
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Vitek

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 16 Února 2011, 15:57:54 »
Díky za tip Evžene. Určitě jej vyzkouším.

Nejsem si ale jistý jestli s tím něco udělá - totiž, problém byl v tom, že GK měla označené (očíslované) DVI výstupy a protože jsem měl monitory fyzicky zapojené opačně, než jak jsem je chtěl ohledně priority používat, panel byl umístěn na špatném monitoru. Systém tak posuzoval prioritu monitorů dle GK, tedy HW zapojení, než podle SW volby. Proto si Catalysty asi neustále obnovovaly původní (tedy HW) značení, ikdyž jsem je v xorg.conf měnil.

Pokud bych zase někdy něco dělal s monitory budu postupovat dle tvého návrhu. Taktéž díky za tento tip...přiznám se, že jsem o této možnosti také přemýšlel, ale obával jsem se, že ty ovladače potom v Synaptiku nenajdu.

Stalo se mi to s Network managerem.
« Poslední změna: 16 Února 2011, 17:20:43 od Vitek »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.