Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu a router  (Přečteno 1117 krát)

makruzz

• Návštěvník
Ubuntu a router
« kdy: 13 Února 2011, 17:08:34 »
Zdravím,

již několik měsíců se potýkám se zvláštním problémem. doma máme čtyři počítače s Ubuntu (10.04 a 10.10, některé 64bit) připojené k internetu přes router D-Link DIR100, poskytovatelem připojení je Netbox. ani na jednom počítači se nechtějí přehrávat videa ze stream.cz, přehraje se maximálně reklama, poté zůstane načtený přehrávač, ale video nikde. dále v emailovém klientovi Evolution trvá velice dlouho (nejspíš nějaká odezva), než se začne stahovat nebo posílat pošta, a v neposlední se taktéž objevuje dlouhá odezva, než se otevře OpenOffice, či LibreOffice (zřejmě při startu kontroluje aktualizace z internetu). všechny tyto problémy dočasně pominou, pokud při běžícím Ubuntu vypnu a znovu zapnu router (po restartu Ubuntu je ovšem vše při starém). stejně tak, pokud kábl s internetem zapojím přímo do počítače bez použití routeru. dříve mělo dlouhou odezvu i načítání internetových stránek v libovolném prohlížeči, problém jsem však zažehnal přidáním "ipv6.disable=1" do řádku GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT v Grubu. Zkoušel jsem vrátit router do továrního nastavení a taktéž přehrát firmware - bez efektu. Věděl by někdo, co s tím? Předem díky moc za rady.

Ještě bych dodal, že ve Windowsech vše funguje správně.

makruzz

• Návštěvník
Re: Ubuntu a router
« Odpověď #1 kdy: 23 Února 2011, 17:47:52 »
problém jsem vyřešil - v nastavení routeru jsem zrušil "Enable DNS Relay". sice nevím, co to znamená, ale pomohlo to :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.