Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace bez moznosti bootovat z CD i USB - stary notebook  (Přečteno 2364 krát)

JS

• Aktivní člen
  • *
Zdravim. Potreboval bych poradit jak na stary notebook nainstalovat Ubuntu nebo nekterou z jeho odnozi. Notebook umi bootovat pouze z disku a externi floppy mechaniky. Jakym zpusobem tam Ubuntu dostanu?
Moje uvaha je vyndat disk z notesu dat ho do supliku a iso soubor na nej rozbalit. Pak oznacit disk jako bootovatelny a namontovat ho zpatky. Pak spustit normalni boot z HD. Pujde to?
Asi by bylo lepsi na tu rozbalenou image vytvorit zvlast partition ze? A pri instalaci mu rucne vybrat tu prazdnou partition.
Dekuji za rady.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Instalace bez moznosti bootovat z CD i USB - stary notebook
« Odpověď #1 kdy: 14 Února 2011, 10:12:51 »
Nie. Na tom druhom pc musis spravit celu instalaciu. Ak by si iba spravil bootovacie iso z hdd tak pri instalacii z tohto iso suboru by sa ti nepodarilo odmountovat tento hdd pocas instalacie.(vyskusane)
Cize hdd prenes do ineho pc tam spusti z cd/usb normalnu instalaciu na tento hdd a potom ho prenes naspat. Az ked bude hdd v ntb kde bude natrvalo doinstalovavaj ovladace na grafiku a ine zariadenia.
Je mozne ze po prenose(pred prenosom) budes musiet upravovat oznacenie diskov. Zalezi od toho ako budes mat ten disk pripojeny pocas instalacie.
« Poslední změna: 14 Února 2011, 10:15:11 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

petergula

• Stálý člen
  • **
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Kamil Hanus

• Aktivní člen
  • *
    • kamilhanus.cz
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2011, 14:41:46 »
Na svém PC(také nepodporuje boot z USB) jsem dříve používal http://www.plop.at/en/bootmanager.html a fungoval skvěle.
Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 16 Února 2011, 18:32:35 »
Alebo urobiť inštaláciu cez PXE.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.