Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s vyberom DVB-T tunera  (Přečteno 4351 krát)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
Pomoc s vyberom DVB-T tunera
« kdy: 14 Února 2011, 22:51:54 »
Zdar,
potreboval by som poradit kvalitny digitalny (resp hybridny) USB DVB-T tuner, ktory bude mat dobry signal a bude plne kompatibilny s Linuxom (a hlavne s ubuntu:)).  Radio tam moze byt ale neni nutne a GPS vobec netreba... Na cene velmi nezalezi, ale tak dajme tomu, ze do tych 100€ :)
Diky
« Poslední změna: 18 Února 2011, 09:54:36 od Anna Taliánová »

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Pomoc s vyberom DVB-T Tunera
« Odpověď #1 kdy: 15 Února 2011, 21:22:19 »
:D Mám Leadtek WinFast DTV Dongle Gold za 22€ a fachčí v pohode. Ale je to len digitál. A ovládač nie je plne kompatibilný, šlo mi len ovládať hlasitosť, ale keďže to nepotrebujem tak som to ďalej ani neriešil.

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 15 Února 2011, 21:58:26 »
Zkus klasicky abclinux, tam najdeš aspoň nějaký seznam tunerů které fungují

James(CZ)

• Aktivní člen
  • *
  • Když Linux, tak Ubuntu.
« Odpověď #3 kdy: 15 Února 2011, 22:15:08 »
Já mám Leadtek WinFast DTV1800H, dálkové ovládání nepoužívám, tak ani nevím, zda v Linuxu funguje. Funguje analog a digitál, rádio nevím, protože nevím, jakou aplikaci použít.
Ubuntu 22.04.01 LTS CZ
PC ASUS ROG Strix G10DK - AMD Ryzen 5 5600X, NV GeForce GTX 1660 Super, 32 GB RAM, 512 GB SSD

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
Re: Pomoc s vyberom DVB-T tunera
« Odpověď #4 kdy: 18 Února 2011, 10:43:27 »
Diky za rady a co vravite na toto?
http://www.alza.sk/televizni-dvb-t-tuner-asus-mycinema-u3000hybrid-d76812.htm
na http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/DVB-T_USB_Devices_ListData/Helper je napisane ze asus-my-cinema-u3000hybrid je podporovana, tato by mala byt velmi podobna, lisi sa len tym, ze ma v nazve este mini:)

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 22 Února 2011, 21:52:13 »
No tak kupil som Leadtek WinFast DTV Dongle Gold, naozaj ide v pohode, len v toteme mi nejak nefunguje DVB-T pricom mam nainstlaovane vsetky pluginy aj zoznam kanalov mam pridany. A VLC je zas nejake opozdene, vyse minuty mi prepina na dalsi kanal....

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
« Odpověď #6 kdy: 23 Února 2011, 09:45:12 »
Avermedia dokonce delal oficialni ovladace pro nektere sve karty
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 23 Února 2011, 15:19:28 »
Tomu přeskakování u VLC zamezíš tak,že v nastavení seznamu skladeb zaškrtneš "opakovat aktuální položku"

Rixx

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 23 Února 2011, 16:03:03 »
Alebo skús Kaffeine.

flashrobot

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 23 Února 2011, 16:39:36 »
A s tym totemom mi nevedie poradit?:)

James(CZ)

• Aktivní člen
  • *
  • Když Linux, tak Ubuntu.
« Odpověď #10 kdy: 06 Března 2011, 21:37:23 »
Kaffeine je pravděpodobně nejlepší program pro sledování TV, Me TV je jemně náročnější na počítač, více jej tedy, alespoň dle mého, vytěžuje.

O ostatních programech není potřeba mluvit, povětšinou se jedná o programy, které vyžadují vygenerovaný channels.conf, zde se tedy bez příkazové řádky tedy neobjdete (u Kaffeine či Me TV ano), výjimkou pak je VLC, které mi nikdy osobně nefungovalo pro sledování TV, je ale možné, že jsem dělal něco špatně, tehdy mi fungoval Kaffeine, který umí vše potřebné (nahrávání, EPG...), tak jsem VLC moc neřešil.

Osobně teď ale používám SMPlayer, sice je potřeba channels.conf, ale je ještě méně HW náročný, když je potřeba něco nahrát, pak zapnu Kaffeine.

Na závěr tedy mé doporučení:

Pokud nechcete pracovat s příkazovou řádkou (shellem), pak zkuste Kaffeine a MeTV, jedná se o nejsnáze použitelné programy, jeden je pro KDE, druhý pro GNOME, samozřejmě můžete použít např. Kaffeine v GNOME (můj případ). Používání je velmi snadné a je zcela na úrovni aplikací z Windows.

Jak používat Kaffeine s DVB-T najdete i na mém blogu (návod je sice pro Mandrivu, kterou jsem dříve používal, ale měl by fungovat všude):

http://senkjakub.blogspot.com/2010/02/kaffeine-digitalni-terestricke-vysilani.html

Pokud chcete co nejméně HW náročnou aplikaci a nevadí Vám práce s příkazovou řádkou, pak zkuste SMPlayer.

Návod jak používat SMPlayer s DVB-T také najdete na mém blogu, popisuji i jak vytvoři channels.conf soubor (návod je sice pro Mandrivu, kterou jsem dříve používal, ale měl by fungovat všude):

http://senkjakub.blogspot.com/2010/10/dvb-t-smplayer.html

Tak pěkný výběr ;)

Mimochodem, toto je můj stý post na zdejším fóru ;)
« Poslední změna: 06 Března 2011, 21:42:22 od James(CZ) »
Ubuntu 22.04.01 LTS CZ
PC ASUS ROG Strix G10DK - AMD Ryzen 5 5600X, NV GeForce GTX 1660 Super, 32 GB RAM, 512 GB SSD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.