Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Live wallpaper pro Gnome?  (Přečteno 3217 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Live wallpaper pro Gnome?
« kdy: 16 Února 2011, 10:13:33 »
Zdravím, jistě tu kdekdo zná Android. Mě se na něm taky líbí ty live wallpapery, zvláště ten s těmi čárami, myslímže ten základní. No a tak mě napadlo, jestli by tohle zvládlo i Ubuntu, třeba v Gnome. O výkon se nějak nebojím, mám docela slušnou grafiku a 4 jádra, tak proč procesor trochu nepoškládlit. :-D Spíš je to blbinka, ale zajímalo by mě to.

PS - mohu dát nějak na plochu i svůj HTML výtvor třebas? Ve Windows mi to kdysi šlo..

Dík Libor
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Lukash

• Aktivní člen
  • *
Re: Live wallpaper pro Gnome?
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2011, 18:09:28 »
Co třeba toto
http://www.omgubuntu.co.uk/2010/10/animated-galaxy-desktop-wallpaper-for-ubuntu/
Vyzkoušel jsem to a nemůžu říct, že by mě to nějak nadchlo. Hlavně se mi zdá, že ani moc nefunguje nastavení. Na mém fullhd 22" monitoru to vypadá strašně amatérsky...

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Února 2011, 19:28:30 »
nastavení plně funguje až po restartováni počítače  ;)
Taky jsem se s tím trápil ale při použití správné tapety třeba tuto co používám já  ;D
http://4.bp.blogspot.com/_lh7jyvHkwS4/TMwdawg2NvI/AAAAAAAAA_I/JVnmWgRd2TQ/s1600/reborn.png
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 16 Února 2011, 19:45:55 »
Ja som mal raz nejakú takú aplikáciu, ktorá menila pozadie podla toho ako je vonku.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 16 Února 2011, 20:54:26 »
Zkuste si pohrát s tímto:
http://code.google.com/p/gwinwrap/

Je to GUI k programu xwinwrap (na který je tam odkaz), ten umožňuje použít na plochu spořič, nebo třeba film. A když mu nastavíte nějakou průhlednost, uvidíte i na ikony na ploše, které budou normálně fungovat. Ale na HTML to nebude.

Aleš Janda

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 17 Února 2011, 23:55:28 »
PS - mohu dát nějak na plochu i svůj HTML výtvor třebas? Ve Windows mi to kdysi šlo..

OT: Tohle se jmenovalo Active Desktop a bylo to ve Windows až do XP. Dalo se to krásně použít i na video. Od Visty výše to z nějakých důvodů odstranili.

Chodí někomu ten xwinwrap?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.