Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomôžte, prosím, so zápisom príkazu "rsync"  (Přečteno 989 krát)

Lovap

• Návštěvník
Pomôžte, prosím, so zápisom príkazu "rsync"
« kdy: 16 Února 2011, 18:17:52 »
Zdravím.
Mám taký problém: mám zložku "Filmy" na internom disku a takisto zložku "Filmy" na externom disku. Potreboval by som zariadiť aby boli rovnaké čo do obsahu. Prosto na internom disku mám viac filmov a chcel by som aby tomu bolo aj na externom disku. Našiel som návod na Roote, ale som jeleň z tých / na konci a podobne.
Zdrojová zložka je /windows_f/Filmy a cieľová je /media/USB-HDD/Filmy. Ako mám napísať ten príkaz?
Takto nejako?:
rsync -av /windows_f/Filmy /media/USB-HDD/Filmy

daysleeper

• Stálý člen
  • **
Re: Pomôžte, prosím, so zápisom príkazu "rsync"
« Odpověď #1 kdy: 16 Února 2011, 19:12:05 »
takhle jak to mas se ti v adresari /media/USB-HDD/Filmy vytvori dalsi adresar Filmy, a v nem pak teprve budou dane soubory

to, ceho chces asi dosahnout, vypada takto
Kód: [Vybrat]
rsync -av /windows_f/Filmy/ /media/USB-HDD/Filmyjinak doporucuji prikaz vzdy vyzkouset nanecisto pomoci --dry-run, takze napr.
Kód: [Vybrat]
rsync --dry-run -av /windows_f/Filmy/ /media/USB-HDD/Filmyto lomitko na konci ma vliv jen u zdroje, ne u cile "kopirovani"

Lovap

• Návštěvník
Re: Pomôžte, prosím, so zápisom príkazu "rsync"
« Odpověď #2 kdy: 16 Února 2011, 22:08:54 »
Dík. Fungovalo to. Aj keď som bol najskôr zhrozený, lebo som mal niektoré filmy dvakrát. Potom som si však všimol, že majú trochu iný názov a spomenul som si, že som nejaké premenovával. A rsync vlastne len robil svoju prácu - kopíroval všetko zmenené ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.