Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sony VAIO VPCEB3L1E/T - velké zklamání  (Přečteno 6681 krát)

Michal66

• Návštěvník
Sony VAIO VPCEB3L1E/T - velké zklamání
« kdy: 17 Února 2011, 00:42:46 »
Vím,že sem tohle téma moc nepatří,ale chci se s Vámi podělit o svou negativní zkušenost s tímhle notebookem,kupoval jsem ho přes net v obchodním- domě.cz.
Dneska mi ho přivezli,nechal jsem ho pěkne při pokojové teplotě a pak jsem vložil baterku,jaké překvapení,baterka má pěknou vůli,normálně se viklá,prostě je tam vůle,když na ni zespoda poklepu,tak je normálně slyšet jak je to volný.
To ovšem není konec,záhy jsem objevil další vadu a to červenou tečku hned na začátku displeje nahoře,takže mrtvej pixel,vlastně subpixel,je to sice hned na kraji,ale já to tam vidím pořád,takže uvažuji co s tím zázrakem Made in China udělat.A navíc při provozu na baterku hvízdá,ale to se ví,je třeba něco nastavit v biosu
Buď odstoupit od smlouvy nebo chtít výměnu za jiný kus,anebo se ohlídnout po jiném výrobci.Je mi jasný že necelých 18.000 Kč nemůžu chtít zázraky,ale tohle je moc závad,a to jsem notes ještě pořádně neprozkoumal.
Chtěl bych vědet,co by jste dělali Vy?Dík za názory a rady.
« Poslední změna: 17 Února 2011, 01:58:18 od Michal66 »
Neberte život příliš vážně, stejně z něho nevyváznete živý.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Sony VAIO VPCEB3L1E/T - velké zklamání
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2011, 01:24:03 »
Přes net ? Nevyhovuje ? Nereklamovat, vrátit ve lhůtě. A osobně s kombinací Sony + Ubuntu nemám ty nejlepší zkušenosti.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Michal66

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Února 2011, 01:28:02 »
Přes net ? Nevyhovuje ? Nereklamovat, vrátit ve lhůtě. A osobně s kombinací Sony + Ubuntu nemám ty nejlepší zkušenosti.

Asi to tak bude,já na něm Ubuntu ještě nemám,to mám na jiném stroji.
Ještě bych bral výměnu za jiný kus,ale to se asi budou cukat?

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 17 Února 2011, 08:54:36 »
Sony? Z Číny? Vrátit!

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2011, 09:08:13 »
Asi to tak bude,já na něm Ubuntu ještě nemám,to mám na jiném stroji.
Ještě bych bral výměnu za jiný kus,ale to se asi budou cukat?

Když vrátíš věc zakoupenou přes net do 14 dnů, nemusíš nic vysvětlovat. Prodejce je povinen ti bez řečí vrátit peníze za zboží (s tím, že si může naúčtovat částku za výdaje s výměnou související). Když budeš chtít výměnu nebo opravu, tak už se jedná o reklamaci a tam je ve hvězdách jak to dopadne. A jakmile se zahájí reklamační řízení, tak už nemáš nárok na to vrácení zboží do 14 dnů.

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 17 Února 2011, 17:22:48 »
Normálně to vrať a Sony se obloukem vyhni,měli jsem jich ne firmě několik (rozdílné modely) a všechno to jsou šroty,baterie se totiž nejenom viklají,ale také nafukují,jeden topil tak moc že roztavil ty plasty na baterce a dokonce vršek NTB.

Půlka HW je dokonale dodrbaná,grafiky potřebují skoro vždy nějaké extra ovladače přímo od Sony,ovladač výrobce grafiky prostě nejde,protože si Sony provedlo nějaké změny.Wi-fi a Bluetooth se zapínají nějakou super utilitkou přímo ve woknech,takže když máš štěstí,tak je to v Linuxu zapnuté permanentně nebo v tom horším případě je to vypnuté a z Linuxu samozřejmě nemáš jak to zapnout.

Klávesnice mají platové zdvihy,když jsem v pocitu frustrace z toho šrotu u jednoho praštil do klávesnice,upadla mi 2 tlačítka.To pískání při provozu na baterii je napěťový měnič nebo dobíjecí obvod (zní to divně,ale je to tak) a prý je to normální,že to do 14 dnů zmizí,no nezmizelo.

Přesně s tímhle modelem sice zkušenosti nemám,ale jsou pouze 3 výrobci od kterých bych NTB už nikdy nechtěl,Sony,Acer,MSI.V současné době mi pod Linuxem nejlépe jedou Delly (sláva ThinkPadů je od doby co to vede Lenovo značně zašlá) a potom Toshiba

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 17 Února 2011, 21:47:42 »
Ja zasa musím povedať, že som spokojný s Asusmy. Ako hovorí sa, že je to taký linux hater ale ja mám rad HC. Priatelke išla kamerka dole hlavou, teda aj ide ale vytvoril som skriptíky, cez ktoré sa spúšťajú app, ktoré to potrebujú a dal som to ako príkaz v menu aplikácie...takže to celkom funguje. Sem tam ešte niečo blbne ale inak asusy su v pohode. A aj cena je prijatelná. No 18k nie je málo, hlavne za to keď máš mať posraté pixle od novoty.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 17 Února 2011, 23:58:39 »
Buď vrátit nebo si to nechat vyměnit..

Mám VAIO už asi 3 roky a naprosto bezproblémový chod, vše funguje jak má, linux s ním nikdy neměl problém.. prostě kvalitka..  :)

Každopádně co popisuješ je nějaký hodně nezdařený kousek, asi bych změnil obchod na nákupy podobných věcí.
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Rybajz

• Návštěvník
    • Tvorba webových stránek
« Odpověď #8 kdy: 18 Února 2011, 10:07:09 »
Mám VAIO VPCEB1E1E už téměř rok. Když byl nový, tak jsem měl taky problém. Blikal displej. Zavolal jsem na technickou podporu Sony. Pro noťas přijela přepravní služba TNT a odvezla ho do Německa na opravu. Během 5 dní byl zpátky i s vyměněným displejem. Jinak s ním žádné problémy nejsou, Ubuntu šlape bez problémů.
Sony VAIO, Intel i3 330, 4GB DDR3, 320GB, ATI Radeon HD5470, OS: W7-64bit + Ubuntu 12.04 - 64bit

Vilda74

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Února 2011, 17:55:48 »
Dnes mi přišel VAIO EB3E1E, baterie sedí naprosto perfektně, nepíska LCD nádhera. Jak pošlape Ubuntu uvidím večer. ;D

zlomeksekundy

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 18 Února 2011, 21:33:51 »
Já mám VAIO VPCEA1S1E.
Takové to krásné modré :-)
http://www.sony.cz/product/vn-e-series/vpcea4s1e-l

Ubuntu do 9.10 nepoužitelné. Kvůli grafice.
10.04 jede v pohodě.
Po upgrade na 10.10 jsem zažíval peklo, nefungovalo to, neuspávalo se to atd - někde je tady i téma :-)
Tak jsem šel zpátky na 10.04. To zatím funguje bez problémů.

Ostatní distribuce šly, ale vždycky se našlo něco, co prostě nefungovalo. RPM distra jsou nepoužitelná, protože není dostatek RPM balíčků na instalaci ntb. Takže používám DEBianí distra a u ubuntu mám spokojenost.

Teda samozřejmě - musím doinstalovat nesvobodné ovladače a upgrade Alsy :-)
Ubuntu
Sony Vaio e

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #11 kdy: 18 Února 2011, 22:49:04 »
Ten design je pekný. Mne sa páči ta krásna zelená. Ale mne sa zdá byť predražený.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Michal66

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 23 Února 2011, 11:24:54 »
Mám VAIO VPCEB1E1E už téměř rok. Když byl nový, tak jsem měl taky problém. Blikal displej. Zavolal jsem na technickou podporu Sony. Pro noťas přijela přepravní služba TNT a odvezla ho do Německa na opravu. Během 5 dní byl zpátky i s vyměněným displejem. Jinak s ním žádné problémy nejsou, Ubuntu šlape bez problémů.

Kde si našel to číslo,pátral jsem na webu sony a nic nenašel :(

Vilda74

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Února 2011, 12:19:42 »
To bude asi ten můj VAIO EB3E1E ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.