Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Easy návod na postfix pro Ubuntu server a Webmin  (Přečteno 7328 krát)

symmetry

• Návštěvník
Easy návod na postfix pro Ubuntu server a Webmin
« kdy: 17 Února 2011, 13:01:59 »
Zdravím,
neporadil by prosím někdo, kde najít opravdu polopatický tutorial ohledne nastaveni Emailu pres postfix na Ubuntu server edition?

Idealne i spam filter, co nastavit v DNS nastaveni, atd..

Pokud existuje i navod, co kde nastavit pouze v nastaveni webminu, tak bych byl take moc vdecny, z toho co jsem nasel nejsem zatim prilis stastny, vzdy se jednalo o velice dlouhe reseni vcetne instalace vsech soucasti, to ale uz je v Ubuntu server soucasti, takze jde ciste jen o to nastaveni.

Diky za kazdou radu.

symmetry

• Návštěvník
Re: Easy návod na postfix pro Ubuntu server a Webmin
« Odpověď #2 kdy: 18 Února 2011, 01:39:23 »
Diky, ale vetsinu z toho jsem videl, ja uz vse potrebne nainstalovane mam, chtel jsem ale spise najit nejaky navod pro webmin, pak take co treba nastavit ve sprave DNS domeny? To jsme nenasel treba vubec..

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #3 kdy: 18 Února 2011, 21:15:33 »
V DNS  nastavit MX záznam, pro mail server, primár i sekundár, je dobré mít i reverzní záznam, nezapomenout nainstalovat postgrey, lze doporučit  SPF, DKIM.
jabber:  Armus69@jabber.cz

symmetry

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Února 2011, 22:17:53 »
Vycerpovajici odpoved, diky, skoda, ze jsem plne porozumnel jen te prvni casti, zajimalo by mne, co presne je mysleno timto?

"primár i sekundár, je dobré mít i reverzní záznam"

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 19 Února 2011, 23:46:23 »
google DNS MX záznam
google reverzní záznam
google SPF záznam

vše jsou DNS záznamy domény... MX má více priorit... to je třeba kvůli tomu, když primární server není online, tak se pošta i tak doručí na jiný server... hodně toho dostanete z google...třeba DKIM jsem lamer nevěděl co je... a ejhle... google... a už jsem i já chytřejší: http://www.abclinuxu.cz/clanky/bezpecnost/dkim-podepisujeme-e-maily-na-serveru
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.