Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zamrzlé Ubuntu při přihlášení  (Přečteno 923 krát)

Fiest

• Návštěvník
Zamrzlé Ubuntu při přihlášení
« kdy: 02 Března 2011, 00:17:35 »
Zdravím Linuxové nadšence!
Povyšoval jsem si systém z 9.10 na 10.4 -  vše proběhlo bez problémů, až na nastavení zvuku-to jsem však zvládl odstranit. Po instalaci jsem vše vyzkoušel a systém pracoval bez problémů, doinstaloval jsem nějaké rozšíření prohlížeče, změnil pozadí a asi hlavní chybou bylo měnit menu přihlášení. Nechtěl jsem se přihlašovat při každém zapnutí, tak jsem označil řádek s automatickým přihlášením. Odpoledne jsem počátač zapnul naběhl Grub s výběrem systémů, vybral jsem Ubuntu, to začalo najíždět, ale před přihlášením se objeví v levém horním rohu černé okno s textovým formátem, ale bohužel na příkazy z klávesnice nereaguje-jako kdyby to celé zamrzlo. To stejné dělá i nouzové režimu. Prosil bych o radu, jak z toho ven, abych nemusel opět Linux přeinstalovávat.
 Další věc mě napadá, že bych chtěl přejít na vyšší verzi 10.10 a ptá se mě to na to, co má udělat s Grubem, tak jsem se chtěl zeptat, kterou volbu nejlépe vybrat a jestli mazat, nebo nemazat nepotřebné balíky. Posledně jsem s tímto měl problém, že mi nešel po povýšení systém vůbec nahodit a přičítám to právě nastavením grubu.
 Díky za pomoc.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: Zamrzlé Ubuntu při přihlášení
« Odpověď #1 kdy: 02 Března 2011, 08:59:33 »
No, měl bys počíst, jak se ptát. Myslíš, že bys s těch informací, co dáváš, uměl poradit?

Fiest

• Návštěvník
Re: Zamrzlé Ubuntu při přihlášení
« Odpověď #2 kdy: 02 Března 2011, 10:58:20 »
Já bych řekl, že bych dokázal poradit, protože vím co mi to tu dělá-nebo spíš nedělá.Snažil jsem se podat kompletní informaci o stavu, ale asi pro ostatní nesrozumitelně. Zkusím to zjednodušit:
1.problém je, že se mi načítání Ubuntu zastaví v momentě kdy jsem se za běžného startu přihlášoval do systému( myšleno napsání uživatelského jména a hesla) a na nic nereaguje - vlastně jen reset na skříni PC

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.