Mám nastaveno, aby se smazali na serveru v době, kdy je smažu v klientovi, jenže když jsem měl v thunderbirdu každý mail dvakrát, tak smazání jednoho neudělalo nic, smazání druhého způsobilo následné smazání i na serveru. Když se mi to stalo několikrát dřív, tak to bylo tak, že ty nové zprávy byli "zpárované" s těmi na serveru, takže bylo třeba smazat ty staré (což jsem nakonec taky nějak i udělal)... ale jak jsem zjistil, tak jsem to udělal blbě, takže jsem si odmáznul prakticky celou mailovou schránku, jediné, co v ní zůstalo je to, co jsem u sebe v pc hodil do koše.
To co jsi napsal mě přivádí na jeden nápad, co jsem měl udělat předtim, než jsem si já *censored* smazal všechny maily - zrušit v nastavení možnost, aby se maily při smazání v Thunderbirdu smazali i na pop3 server...
Na netu jsem narazil na to, že Seznam teď v prosinci konečně spustil svůj IMAP server, takže jsem okamžitě přesedlal na imap, kde jsem bohužel našel pouze svojí právě promazanou mailovou schránku :-( , takže jsem se ze svého původního problému sice dostal (tím, že jsem to všechno smazal), ale mám novou věc, kterou teď budu řešit - všechny moje maily, které jsem táhnul přes POP3 do kompu bych potřeboval dostat na IMAP na Seznamu .... kdybyste měl někdo nějaký nápad, tak prosím sem s ním.
Synchronizaci IMAP mailů jsem již řešil a existuje na to nástroj imapsync (je to skript v Perlu nebo Pythonu, teď nevím přesně), ale jestli existuje způsob, jak nastrkat maily stažené pomocí POP3 do pc na IMAP server, to si ani netipnu... Teda, předpokládam, že je to možné, ale nevím, jestli na to někdo vyrobil nějaký skript nebo prográmek ... každopádně, jdu googlit