Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Telnet a jeho nastavení  (Přečteno 1640 krát)

PeLima

• Návštěvník
Telnet a jeho nastavení
« kdy: 03 Března 2011, 16:43:19 »
Poradíte mi někdo, jak se dá ovlivnit chování okna telnetu?
Příklad : mám zařízení, dostupné přes telnet. Když na Ubuntu v terminálu spustím "telnet IP_adresa port" tak na to zařízení mohu přihlásit, ale nezobrazuje se mi kurzor, ani zapisované příkazy. Psát několik příkazů poslepu a doufat že se nespletu je docela vopruz.
Pokud se na to samé zařízení přihlásím telnetem z widlí, vidím kurzor i znaky které píši, čili to není ovlivněno nastavením zařízení, ale nastavením v Ubuntu. Nemohu přijít na to, kde bych měl co změnit.
Děkuji za radu.

jmp

• Host
Re: Telnet a jeho nastavení
« Odpověď #1 kdy: 03 Března 2011, 17:10:17 »
hledejte v manualu telnetu "set echo" nebo "local echo" nebo tak neco... (ja uz si to nepamatuju :-( )

PeLima

• Návštěvník
Re: Telnet a jeho nastavení
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2011, 15:26:38 »
To mě taky napadlo, ale to zařízení kam se telnetím je docela hloupé a množina použitelných příkazů dost omezená.
Musím to nastavit už před připojením, buď jako "vlastnost" telnetu, nebo terminálového okna. Ale neumím si nastavit SET TERM jen pro jednu aplikaci, nebo jen pro jedno aktuálně spuštěné okno.
Google na dotaz "set term" vyhazuje spoustu nesmyslů, zatím jsem se k ničemu rozumnému neprokousal. Kdyby jste věděl o nějakém použitelném návodu, jak měnit konfiguraci terminálového okna (ne barvičky, na to je všude příkladů plno), byl bych rád za jakékoliv tipy.
Zatím to obcházím přes Putty a její volbu Local echo : Force on, ale už z principu mě zajímá, jak to udělat přímo v terminálu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.