Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace na chipsetu i965  (Přečteno 2010 krát)

Ivoš

• Návštěvník
Instalace na chipsetu i965
« kdy: 18 Prosince 2006, 07:35:54 »
Nejde mi nainstalovat Ubuntu 6.10 na desku s chipsetem Intel 965. Problém bude v tom zvláštním PATA řadiči na desce. Po nabootování z CD instalace skončí při vyhledávání instalační mechaniky CDROM. Zkoušel jsem i daily vydání Feisty Fawn s jádrem 2.6.19 , které by údajně mělo mít podporu pro tento chipset, ale je tam stejný problém. Zvláštní ale je to, že instalace SUSE 10.2 jde bez problému a to má jádro 2.6.18 , ale Fedora 6 s jádrem 2.6.18 má stejné problémy jako Edgy i Feisty. Na žádném jiném počítači jsem nikdy problémy neměl, ale teď jsem upgradoval počítač a nastal tento problém, prosil bych o radu jak to vyřešit, na Ubuntu jsem již zvyklý.
Deska je to Intel DG965RY, proc. INTEL 3,2GB , 512Mb Ram, Graf. integrovaná X3000.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 18 Prosince 2006, 08:19:33 »
Ano, instaloval jsem take jeden pocitac s touhle deskou, vyresil jsem to instalaci z externi USB DVD mechaniky.

Ivoš

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Prosince 2006, 08:50:23 »
Ano Váš příspěvek, o té instalaci jsem četl. Mě hlavně nejde do hlavy, proč to nejde ani na Feisty Fawn , když má nové jádro 2.6.19 a na SUSE to jde na jádru 2.6.18. Jestli ta podpora do nového jádra ještě nebyla přidána, nebo je v něm nějaká chyba. A pak , když už jste to nainstaloval z té externí DVD-ROM, fungovaly potom v systému CD mechaniky nebo pouze HDD na SATA řadiči ?

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #3 kdy: 18 Prosince 2006, 12:03:21 »
CD mechanika tam nefungovala ani po skonceni instalace. Zakaznika jsem na to upozornil, od te doby jsem ten pocitac v ruce nemel, tak nevim jestli se to vyresilo nejakou aktualizaci.

Ivoš

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Prosince 2006, 12:12:10 »
Podle data kdy jste to instaloval soudím, že šlo o Edgy Eft. Mě to zatím nejde ani na daily release Feisty Fawn s jádrem 2.6.19, asi budu muset zkoušet postupně všechny daily release co vyjdou a doufat , že podporu co nejdříve přidají.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.