Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nekvalitní zvuk u reproduktorů 5+1  (Přečteno 1791 krát)

bobo350

• Návštěvník
Nekvalitní zvuk u reproduktorů 5+1
« kdy: 08 Března 2011, 17:12:03 »
Zdravím,
pořídil jsem si sadu reproduktorů Genius SW-HF 5.1 4000. Po zapojení však reproduktory chrčí a zvuk je nekvalitní. Zvláštní je, že bedny přestanou chrčet po připojení jiného notebooku, či zařízení a stejně tak notebook přehrává zvuk normálně na jiných bednách či ve sluchátkách...
Všichni mi doporučili změnu driveru na zvukovou kartu, ale žádný z dotázaných nepoužívá Ubuntu. Sám jsem začátečník a nevím, jak takovou změnu driveru provést...
Děkuji mnohokrát za pomoc.

P.S.
Mám notebook Asus K50IJ.

Rover623

Re: Nekvalitní zvuk u reproduktorů 5+1
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2011, 20:08:54 »
Výpis příkazu
Kód: [Vybrat]
lspci ať víme co je to za zvukovku a ještě dotaz,když připojíš ty bedny na jiný počítač s Ubuntu tak chrčet přestanou? Když na tom svém NTB kde ti tyhle bedny chrčí zkusíš jiné 5+1 bedny tak ty nechrčí?

bobo350

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2011, 20:55:05 »
Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller

Bohužel nemám k dispozici nikoho s notebookem s Ubuntu ani nikoho s bednami 5+1, abych mohl vyzkoušet, jestli to chrčí. Zkoušel jsem to na NTB s Windows a svůj NTB jsem zkoušel zapojit do beden 2+1 a bylo to v pohodě...

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 08 Března 2011, 21:55:50 »
Asus těch notebooků dělá pod tímhle označením víc,ale teď mě tak napadá,standardně má notebook jen dva jacky (výstup/vstup),ale co jsem naposled viděl repro 5+1,bylo třeba zapojit 3 jacky a u některých karet změnit chování těch dvou vstupů na výstupy.Chtělo by to trochu popsat jak to zapojuješ,ale hlavně test s jinou sestavou 5+1

bobo350

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Března 2011, 22:27:56 »
No... Někde už jsem typ té zvukovky našel. Přes terminál jsem se dostal k takovému ekvalizéru, kde to bylo uvedeno... Ale bohužel to nemůžu znova najít...

Co se týče zapojení, tak máš pravdu s těmi dvěma jacky (výstup/vstup). K bednám jsem dostal kabel cinch/jack, takže ze subwoferu vedu dvojlinku (dva cinche) a do notebooku zapojuju jack...

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 08 Března 2011, 22:56:57 »
V terminálu je to příkaz
alsamixer nebo výpis HW dostaneš příkazem
lspci problém je spíš v tom,že do těch beden můžeš přes jeden jack přivést maximálně stereo (P+L kanál) víc prostě nejde,dva cinche jsou taky pouze stereo,ale je tam zdvojeno zemnění (v jacku je zemnění jen jeden drát,cinch má na obrubě každá své),některé karty ovšem bytostně nenávidí pokud se jim to zemnění zdvojí a někde uvnitř v zesilovači se to zase spojí

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.