Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: černý display u notebooku  (Přečteno 2471 krát)

Sagic

• Návštěvník
černý display u notebooku
« kdy: 09 Března 2011, 07:42:31 »
Zdravím,

mám následující problém. Chci na svůj notebook DELL LATITUDE E5510 nainstalovat Kubuntu, problém je v tom, že už od samé instalace, kdy nabootuju z flashky a má se zobrazit úvodní logo zůstane display notebooku černý. Pokud mám přes VGA připojený externí monitor tak na něm obraz je. Kubuntu jsem tak nainstaloval, ale ať dělám co dělám, obraz na displeji notebooku není, pouze na externím. Žádné errory X-server nehlásí, dojde podle logu k nastavení obou monitorů ale obraz je jen na externím. Dělá to samé ať nabootuju z live Ubuntu 10.10 10.04, Kubuntu 10.10 10.04 32-bit i 64-bit verze.

Dík za radu.

Rover623

Re: černý display u notebooku
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2011, 08:28:09 »
Zkusit klasické Ubuntu 10.04 (raději,přeci jen,je to LTS,takže by měla být trochu víc vychytaná),to KDE si do něj můžeš potom dodat

Sagic

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2011, 08:44:15 »
Ubuntu 10.04 jsem zkoušel a je to stejné. Mám tu další dva úplně stejné notebooky a na jednom běží Ubuntu a na druhem Kubuntu uplne bez problemu.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 09 Března 2011, 18:36:31 »
Není vadný displej

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #4 kdy: 09 Března 2011, 23:31:18 »
Teoreticky je to možné, ale to by se tu neptal...
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

Sagic

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Března 2011, 10:49:54 »
Displej je OK :-) Windows 7 funguje jak má, jen je tam nechci.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #6 kdy: 10 Března 2011, 11:36:28 »
Ak pouzivas externy monitor aj vo win. tak vo win skus vypnut ten externy a potom nabootuj. Mozno mas nastavenu  gr kartu tak aby pozivala externy monitor ako predvoleny. Niekedy sa nastavenia z win. uchovavaju v zariadeni. Pripadne pozri v biose ci nemas taku polozku.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Sagic

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Dubna 2011, 13:47:16 »
Tak všechny pokusy marné. Zatím vyřešeno tak, že jsem zkusil Alpha verzi Kubuntu 11.04 a tam je vše v pořádku. Moje další otázka tedy zní, když je teď venku Beta1 kterou si nainstaluji, jaké máte zkušenosti s upgradem na stabilní verzi až vyjde? Půjde to bez problémů? Musím na tom počítači pracovat, tak nemůžu čekat měsíc na konečný release. Díky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.