Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome ->KDE  (Přečteno 2550 krát)

brbla

• Návštěvník
Gnome ->KDE
« kdy: 09 Března 2011, 09:25:34 »
Ahoj, naisntaloval jsem si ubuntu 10.10 a pak jsem chtel zmenit prostredi na KDE. Tak jsem napsal do terminalnu subo apt-get install kde-desktop. Coz probehlo vcelku dobre, ale kdyz jsem, po isntalaci, resetoval PC, tak se mi nacetla svetle modra obrazovka s prihlasenim, zadal jsem heslo. Zobrazila se jakoby plocha kde - svetle modra a terminal a nehne se to dal. Jak to mohu postrcit dal??? Diky

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Gnome ->KDE
« Odpověď #1 kdy: 09 Března 2011, 14:18:01 »
urcite si dal kde-desktop? skus to este raz z terminalu, ale tentoraz metabalik kubuntu-desktop
na prihlasovacej obrazovke ked vyberies gnome session tak je to vporiadku?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

brbla

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Března 2011, 21:14:58 »
Tak to pomohlo diky. Ale jeste se zeptam trochu mimo. Zda se mi, ze to prostredi neni az tak rychly jako windows......ne o moc, ale kliknu treba na ikonu a chvilku trva nez se neco stane. Je to jen muj nazor nebo ne?

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 09 Března 2011, 21:39:01 »
Záleží od HW.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

brbla

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Března 2011, 22:23:16 »
Jede to na Athlonu 64bit 2,8 GHz s 4GB DDR2. S touhle zakladkou http://www.gigabyte.cz/products/page/mb/ga-ma790fx-dq6_10/  To bude v necem jinem......

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 09 Března 2011, 22:26:27 »
Neviem ti povedať...ale môže to byť aj tým, že tam máš Gnome. Ale to som si nie som 100% istý. Nikdy som KDE takto nemal.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

benzin

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2011, 11:34:49 »
No tak v Ubuntu (i Kubuntu) je v KDE s rychlosti dost problem. Kdyz to srovnam s Gentoo, SuSe nebo Debianem je to dost tristni. Hlavne manipulace s oknama (ale i widgetama) ma dost znacnou prodelvu (zatim nevm jak to vyresit). Treba Yakuake je v podstate nepouzitelny, protoze z rychel konzole, ktera je okamzite dostupna se na kubuntu stane "terminal za deset sekund", to uz je jednodussi se pritahnout otevrenou si konzoli z jine plochy. (Btw. i resizink konzole je na dlouho, nechapu proc).

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 11 Března 2011, 13:02:45 »
No, každopádně je nutno s Kubuntu něco vyházet, především indexace. potom s rychlosti nemám problém. Schválně, na víkend připravuju že otestuji nové OpenSuse ale zvýšenou rychlost nečekám
« Poslední změna: 11 Března 2011, 18:45:48 od Nemec »

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 11 Března 2011, 14:19:37 »
no neviem ako ste na to prisli ze "KDE" je pomalsie nez "GNOME" uz to peknu chvylu pouzivam a nevidim ziadny rozdiel. Jedine co je rozdiel v rychlosti , ked si  z "KDE" nainstalujes aplikace do "GNOME" pocitis ze su pomalsie. Ale ked pouzivas origos KDE a ku tomu aj KDE aplikace tak to ide ako ma.

oyankee

• Host
« Odpověď #9 kdy: 11 Března 2011, 16:21:22 »
Poslední dobou se to hodně zlepšilo. Dříve jsem měl problémy, jak popisuje brbla. Dnes mi to frčí úplně lehounce. Žádné těžkopádné chování už nepozoruji.

brdokoky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 11 Března 2011, 16:27:58 »
Vsetci vravia ze najrychlejsie ide ArchLinux . Je pravda ze ide, ale ako do neho nalozite ten isty soft ako do ubuntu alebo kubuntu, tak niejaky rychlostny rozdiel tam nezbadate. Tak je jasne ze ked si z kubuntu clovek povyhadzuje nepotrebne veci , tak ziska na rychlosti.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 11 Března 2011, 19:00:45 »
Sabayon Linux a kompilace Vám to zrychlý :) Čím drsnější optimalizace na Váš HW....
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Pavel Půlpán

« Odpověď #12 kdy: 11 Března 2011, 20:04:33 »
Zrychlý a občas i znestabilní. :) :) :)

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #13 kdy: 12 Března 2011, 20:07:16 »
Zkoušel sem novou verzi, ale žádné zrychlení ani jiné zlepšení nelze subjektivně potvrdit. Stejně tak, když optimalizuju a překompiluju jádro v Ubuntu, jakékoliv pozorovatelné zrychlení se nekoná. Jediné částečné zrychlení proti Ubuntu představuje Lubuntu. Ovšem za určitou cenu...
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 13 Března 2011, 21:02:44 »
Chlapci, ak Vám ide o rýchlosť tak serte na DE a nasaďte nejaké lahké WMko.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.