Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Síťový problém  (Přečteno 1321 krát)

sitovyproblem

• Návštěvník
Síťový problém
« kdy: 15 Března 2011, 14:15:51 »
Pouzivame jeden server, na ktorom bezia virtualne servre (virtualbox) s viacerymi IP adresami v ramci rozsahu. Na konfiguracii Ubuntu 9.10 64bit a VirtualBox 3.2.3 sme bezali vyse roka bez problemov, potom nastali vypadky a to takeho typu, ze vzdy je jedna az viac IP adries na určitý čas 10 - 15 minut nedostupna, cize serverov nedostupných, ktore doteraz bezali bez problemov.

Problem sa prejavuje tak, ze server ostane nedostupny z vonka, a pokial sa na neho nepripojim z vnutra, alebo cez KVM-ko, neprihlasim na
konzolu a neopingam nieco smerom von, napriklad www.google.com, tak zatial server akoby nebol pingatelny ani viditelny z vonka.

Skratka ani neodpoveda na ziadne udalosti, a pri tom tam mame zopar portov otvorenych. Dostupny zacne byt az vtedy ked z vnutra zacneme pingat nieco smerom von. Robili sme aj testy, ze sme skusali iny system ubuntu 10.10, virtualbox 4.0.4 robili upgrade, downgrade, ale nepomohlo nic. Takisto sme napojili iny server s inou konfiguraciou a tiez sa ukazali tie iste problemy, cize sme tym vylucili hardwerovu chybu. Viem prosim Vas niekto poradit, co by to mohlo sposobovat?
« Poslední změna: 16 Března 2011, 10:10:58 od sitovyproblem »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Síťový problém
« Odpověď #1 kdy: 15 Března 2011, 23:33:29 »
Zrejme nie som najpovolanejší radiť ti (snáď niekdo iný bude mať lepší nápad) ale ja by som to odhadoval na zle nastavený iptables. Alebo HW mimo serveru. Router???
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sitovyproblem

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2011, 15:34:56 »
Zrejme nie som najpovolanejší radiť ti (snáď niekdo iný bude mať lepší nápad) ale ja by som to odhadoval na zle nastavený iptables. Alebo HW mimo serveru. Router???

Zobrali sme do tej serverovni dalsi "novy" server, aby sme vylucili problem. I na dalsom "novom" serveri to opat neslo. Majitel serverovne nam stale tvrdil, ze my mame zly server, ze my mame problem so serverom, ze u nich nieje vobec chyba. Nasledne na to, sme ten server zobrali do inej serverovne a tam isiel server bez problemov. Hold, na slovensku je asi vsetko mozne ... 

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2011, 15:48:47 »

Zobrali sme do tej serverovni dalsi "novy" server, aby sme vylucili problem. I na dalsom "novom" serveri to opat neslo. Majitel serverovne nam stale tvrdil, ze my mame zly server, ze my mame problem so serverom, ze u nich nieje vobec chyba. Nasledne na to, sme ten server zobrali do inej serverovne a tam isiel server bez problemov. Hold, na slovensku je asi vsetko mozne ... 
Čo ti poviem? Nezostáva mi nič iné ako súhlasiť...hlavne, že platíme...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.