Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grip - korektni ripovani audia do wav, mp3, ogg, flac  (Přečteno 3956 krát)

c4pp4

• Aktivní člen
  • *
Grip - korektni ripovani audia do wav, mp3, ogg, flac
« kdy: 02 Února 2006, 15:13:10 »
Zkousel jsem ripovat audio cd do mp3 pres Sound Juicer za pomoci plug-inu gstreamer0.8-lame, pro staticky datovy tok to fungovalo bez problemu, ale kdyz jsem nastavil parametry na promenny datovy tok - VBR, vytvarelo to vadne mp3, konkretne se mi pri prehravani mp3 zvetsoval cas a soubor jako promenny datovy tok ani nebyl detekovan. Zacal jsem pouzivat alternativu Grip, ktera vyuziva primo lame a mp3 jsou v poradku. Rovnou jsem Grip nastavil i pro ogg a flac. Takze komu nevadi anglictina a ma zajem vyzkouset, muze instalovat tyto balicky:
Kód: [Vybrat]
grip
lame
vorbis-tools
flac
Spusti se pres menu Aplikace -> Zvuk a video -> Grip

Aby mi Grip cetl z druhe cdromky, musel jsem v Gripu v zalozce Config -> CD nastavit parametr CDRom device na /dev/hdd

Nastaveni enkoderu lame (VBR kvalita - standard)
Encoder executable /usr/bin/lame
Encoder command-line --preset standard %w %m
Encode file extension mp3
Nastaveni enkoderu oggenc (VBR kvalita - 6)
Encoder executable /usr/bin/oggenc
Encoder command-line -q 6 -a %a -l %d -G %G -d %y -N %t -t %n -c "comment=created by grip" %w -o %m
Encode file extension ogg
Nastaveni enkoderu flac (kvalita bezztratova - best)
Encoder executable /usr/bin/flac
Encoder command-line -V --best -T artist=%a -T album=%d -T genre=%G -T date=%y -T tracknumber=%t -T title=%n %w -o %m
Encode file extension flac
Pokud narazite na problem s Grip, (pokud mozno) rad poradim.
« Poslední změna: 08 Prosince 2007, 03:20:28 od Anna Taliánová »
IBM/Lenovo ThinkPad R61i [8932-9ZG / NF09ZCV]
Ubuntu 12.04 MATE 1.6 [plná podpora hardware]

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Grip ( korektni ripovani audia do wav mp3 ogg flac )
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2006, 16:08:06 »
Pro uživatele KDE:  ještě že máme KAudioKreator ;)

mellis

• Návštěvník
    • MirosCreation
Grip ( korektni ripovani audia do wav mp3 ogg flac )
« Odpověď #2 kdy: 27 Ledna 2007, 01:36:54 »
pozde, ale prece. Teprve nyni jsem nasel tento prispevek, ale snad si jej jeste nekdo precte. Mam stejnou zkusenost ripovani VBR Sound Juicerem jako c4pp4. Akorat, ze mi vsechny moje audio prehravace ukazuji, ze bitrate je 32kb/s. Take jsem hledal a nasel jsem prispevek o nastaveni Gripu a tak jsem to zkusil. Byly tam vsak uvedene jine hodnoty:

When you have started grip go to the Config tab and another line of tabs opens, select Rip and Ripper subtabs. Now enter this information:

Ripper: cdparanoia
Ripping executable: /usr/bin/cdparanoia
Rip command-line: -d %c %t[.%b]-%t[.%e] %w
Rip file format: ~/mp3/%A-%d/%t_%n.wav

Now click the Encode tab and Encoder subtab. Make these choices, better cut-and-paste from this page:

Encoder: lame
Encoder command-line: -V 2 –vbr-new –add-id3v2 –pad-id3v2 –ta “%a” –tt “%n” –tl “%d” –ty “%y” –tn “%t” %w %m
Encode file extension: mp3
Encode file format: ~/mp3/%A-%d/%t_%n.%x

v tomto nastaveni mi to ale nefungovalo vubec. Pri pouziti --preset standard je to vsechno OK a v prehravacich se bitrate ukazuje korektne.

Jeste takovy dodatek. V Sound Juiceru ma byt podle wiki nastaveno toto:

If you are using Ubuntu 6.06 and above, you should use the [WWW] "--preset standard", which will give you very high quality files. The Gstreamer pipline should be set to audio/x-raw-int,rate=44100,channels=2 ! lame name=enc preset=1001 ! xingmux ! id3v2mux

proc zrovna 1001 to jsem nepochopil a kdyz budu chtit treba --preset extreme, to nepisou vubec. Kazdopadne Grip to zvladne v pohode.

A jakou mate zkusenost s CDDB? Mi napriklad originalni CD Lenka Dusilova - Mezi svety rozpozna Sound Juicer jako The Corrs - Live in London a Grip rika unknown.
= Quis Custodiet Ipsos Custodes =
Ubuntu 8.04 (Hudry Hudry) SONY VAIO VGN-FS742/W

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.