Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tiskárna HP Deskjet 3050 All-in-one J610 series  (Přečteno 2865 krát)

Guzzi

• Návštěvník
Tiskárna HP Deskjet 3050 All-in-one J610 series
« kdy: 22 Března 2011, 01:33:03 »
Ahoj.
Jsem uživatelem Ubuntu 10-10 velice krátkou dobu. Koupil jsem novou tiskárnu (trojkombinaci) HP Deskjet 3050 All-in-one J610 series. Po vložení instalačního CD do mechaniky nedojde k jeho načtení a když použiji možnost "Otevřít s výzvou pro automatické spuštění" po kliknutí pravým tlačítkem na ikonu CD na ploše, tak se objeví hlášení, že automatické spouštění nebylo nalezeno. V umístění "Systém - správa - tisk" tato tiskárna je. Jak ji nainstaluji, aby vše fungovalo?
Díky Guzzi.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re: Tiskárna HP Deskjet 3050 All-in-one J610 series
« Odpověď #1 kdy: 22 Března 2011, 08:12:34 »
Kdybys malinko četl návod k tiskárně, zjistil bys, že instalační medium je určeno pro Windows. Logicky tedy nebude v Linuxu pracovat. Linux asi tiskárnu načetl a Ty bys chtěl, aby fungoval i scan. Mýlím se?

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2011, 08:51:38 »
Abych náš dialog ještě zkrátil, nainstaluj si balíček xsane. Když ho pak se zapnutou tiskárnou spustíš, měla by skenovat. Pokud ne, dej vědět. A dobrá rada, přečti si návod, jak se ptát a trochu hledej sám. Odpověď bys jistě našel.

apop

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Března 2011, 22:08:40 »
Mám túto tlačiareň . Pred nedávnou dobou som riešil podobný problém .
Nahoď si HPLIP: http://hplipopensource.com/hplip-web/install/manual/distros/ubuntu.html
ale cez terminál . A potom to už všetko pobeží ako chceš.
Inač na cd s driverom na túto tlačiareň čo máš tak je napísane platform Windows a Mac OS X takže pod ubuntu to asi nepojde. 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.