Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: apache2  (Přečteno 3543 krát)

Bulb

• Návštěvník
apache2
« kdy: 20 Prosince 2006, 16:09:27 »
Nainstaloval jsem si phpko, mysql a apache pres apt-get. Jde mi localhost a dokonce i PhpMyAdmin, ale nektere stranky se chteji stahovat, coz nechapu.
Pak bych chtel vypnout zobrazovani "Index of /"

Dik, seBulba

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
apache2
« Odpověď #1 kdy: 20 Prosince 2006, 16:23:05 »
viz. konfiguráky v /etc/apache2 (apache2.conf a další)

Bulb

• Návštěvník
apache2
« Odpověď #2 kdy: 20 Prosince 2006, 16:27:32 »
takhle chytrej jsem taky ..

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
apache2
« Odpověď #3 kdy: 20 Prosince 2006, 16:41:32 »
:-) a co tak trochu hledat pomocí googlu?

sudo vim /etc/apache2/sites-available/default

odmáznout "Indexes" z Options

sudo /etc/init.d/apache2 restart #aby se změna projevila

drat

• Aktivní člen
  • *
apache2
« Odpověď #4 kdy: 20 Prosince 2006, 16:49:20 »
Stahovat? Zkuste jestli vam funguje vubec php. Ale zase kdyz rikate ze vam jde phpMyAdmin.
Zkuste vice popsat co vam vlastne jde a co a ne. AS jake stranky to ma tendenci stahovat.
Co se tyce Index of /
Kód: [Vybrat]

Options Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from 127.0.0.1
Takto vypada zapis vlastnosti konkretniho adresare. V mem pripade se jedna  o hlavni koren weboveho serveru. Indexovani obsahu zajistuje u konfiguracni volby Options polozka Indexes (prekvapive). Najdete toto nastaveni pro vas koren a umazte Indexes a je to.

Bulb

• Návštěvník
apache2
« Odpověď #5 kdy: 20 Prosince 2006, 17:04:33 »
tak index of uz mi nepise ..
jeste jenom,.. kde se zapne podpora souboru .htaccess ?

a k tomu jak se mi nektere stranky chteji stahovat ..
Pr.:
otevru localhost/neco/index.php a firefox nabidne okno 'co ma firefox udelat s timto souborem ? otevrit/ulozit' nikdy pred tim mi to nedelalo a nevim cim to je

dekuji

drat

• Aktivní člen
  • *
apache2
« Odpověď #6 kdy: 20 Prosince 2006, 17:53:49 »
Aha zkuste spustit skript s infem o php. Predpokladam ze vite jak na nej ale clovek nikdy nevi. Rozhodne nechci tvrdit ze to pisu proto ze to nevite, to v zadnem pripade.
info.php
Kód: [Vybrat]
Pokud nabidne i tento soubor ke stazeni mate problem, protoze vam zrejme nebezi PHP. Budete muset zkontrolovat konfiguracni soubor apache zda v nem mate korektne nastavenou podporu php. Ale soude podle vaseho problemu si troufam uz ted rict ze mate modul PHP spatne nastaven v konfigu apache.

Bulb

• Návštěvník
apache2
« Odpověď #7 kdy: 20 Prosince 2006, 18:57:49 »
phpinfo funguje...

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
apache2
« Odpověď #8 kdy: 20 Prosince 2006, 19:29:01 »
Podívej se na mime typ u těch souborů, které chce firefox stáhnout (Soubor -> Vlastnosti v Nautilu)

Bulb

• Návštěvník
apache2
« Odpověď #9 kdy: 20 Prosince 2006, 19:32:59 »
Typ MIME: application/x-php

znamena to neco ?

donny

• Závislák
apache2
« Odpověď #10 kdy: 21 Prosince 2006, 00:45:53 »
Jo, to je mime typ php skriptu. Ale php skript, pokud projde parserem, tak by mel mit (snad defaultne) text/html nebo jiny nastaveny v konfiguraci. Jednou se mi stalo myslim neco dost podobneho, a bylo to tim, ze jsem se snazil spustit v prohlizeci skripty (na localhostu), ale zapomnel jsem nainstalovat php, tak se soubory nezpracovaly, a prohlizec mi je nabidnul ke stazeni. Pak jsem php doinstaloval a nastavil, ale nektere soubory to ke stazeni nabizelo dal. Vysledkem patrani bylo zjisteni, ze ony soubory - ac byly treba prepsany, smazany (ku prikladu index.php uz na disku vubec nebyl a pritom kdyz jsem jeho URL zadal do browseru, tak mi ho opet nabidl ke stazeni) a buhvico jeste - byly ulozene v cache a prave ta cache se nevim proc odmitala aktualizovat. Vyresil jsem to presunutim cele struktury webu do podadresare (napr. /var/www/www/) a po case presunutim zpet (/var/www/).
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

drat

• Aktivní člen
  • *
apache2
« Odpověď #11 kdy: 21 Prosince 2006, 09:07:11 »
Aha to je mozna ono. Totiz pokud Apache dostane pozadavek na soubor .php mel by mu podle mime poznat co to je zac a spustit  predat interpretu php skript ke zpracovani, prohlizeci by se ale kazdopadne melo posilat mime text/html nebo podobne. Nekde v konfiguraku apapche nebo php se da nastavit defaultni odesilany mime typ clientovi.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
apache2
« Odpověď #12 kdy: 21 Prosince 2006, 09:14:49 »
Taková blbá otázka...
nechybí v tom PHP souboru
taky se mi to občas stává
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Bulb

• Návštěvník
apache2
« Odpověď #13 kdy: 21 Prosince 2006, 15:42:01 »
Tak to vypada ze mam stejnou chybu jako donny. Asi jsem se na dany index.php zkousel dostat kdyz jsem mel jenom Apache bez php a pocitac si to nejak zapamatoval ( nechapu jak ). Vsechno jsem presunul do podslozky www a funguje to v pohode.

jeste jedna vec - kde se nastavi podpora souboru .htaccess ?

drat

• Aktivní člen
  • *
apache2
« Odpověď #14 kdy: 21 Prosince 2006, 16:01:16 »
Zkuste upravit podle konfig podle prvniho prispevku
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=2700
Jinak o .htaccess se da najit spousta veci na netu i o konfiguraci. Popripade hledejte na www.apache.org, v apachovskem mailing listu apod.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.