Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VLC - nahly problem s kvalitou zvuku  (Přečteno 3351 krát)

shafa

• Návštěvník
VLC - nahly problem s kvalitou zvuku
« kdy: 31 Března 2011, 20:36:11 »
Zdravim,
nekdy ve ctvrtek 30.3. mi nahle zacal zlobit zvuk ve VLC. Filmy i hudba jsou hodne "nakraple", sice je nejak rozumet, ale silne to sumi a chrasti a neda se to dlouho vydrzet poslouchat.

Pokud v nastaveni audia zmenim "output mode" z Default na ALSA a spustim nejaky film/hudbu tak to sice hraje ciste, ale cca po 1min 40s  se zvyk vypne, film jede dal. Kdyz to za behu ( a za vznikleho ticha) prepnu zpet z ALSA na PulseAudio, anebo Default, tak zvuk zase jede, ale jen cca 1min 40s a smytec.

Jinymi slovy:
Default/PulseAudio hraje nekraple, ale hraje furt. Alsa ciste, ale po 1min 40s vypne. Pak zbyva uz jen prepinat mody behem filmu, aby audio hralo. Na modu pak nezalezi, kazdy hraje ciste, ale po case vypne.

V Totemu mi vse funguje normalne, netusim kde by mohl byt zakopany pes. Jedine, co jsem ten den de systemem delal, byla instalace aktualizaci pres Update manager...

Umite nekdo poradic jak zjistit pricinu chyby a co s tim?
Ubuntu 10.04 32bit, SB Live! 5.1, AM3/AthlonII, Gnome 2.30.2

Rover623

Re: VLC - nahly problem s kvalitou zvuku
« Odpověď #1 kdy: 01 Dubna 2011, 06:19:36 »
VLC máš to které bylo v repozitáři (verze 1.0.6) nebo nejnovější?Asi bych nejdřív zkusil smáznout nastavení VLC v /home

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Dubna 2011, 19:41:18 »
Verzi jsem mel 1.1.8.
Vymazani konfiguraku nepomohlo, musel jsem VLC odinstalit a manualne tam dat verzi 1.0.6. Ta funguje v poradku.
Nevim jestli to je nejlepsi reseni, ale jine me nenapadlo.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 01 Dubna 2011, 21:29:10 »
On je problém,že v 10.04 sice jsou pro vyšší verze potřebné závislosti,ale špatné verze,někdy to potom docela zajímavě blbne,když jsem já nacpal do 10.04 verzi VLC 1.1.x tak mi prostě přestalo hrát wavy

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 01 Dubna 2011, 21:52:48 »
Hlavně je vždy potřeba nejprve kompletně odstranit původní vlc a potom teprve instalovat nové. Kompletně znamená, že po odinstalaci vlc ještě použijete sudo apt-get autoremove, aby se odinstalovaly i všechny související knihovny. Jinak právě může nastat ten bordýlek s verzemi.

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Dubna 2011, 22:13:25 »
Jo, knihovny jsem odebral vsechny souvisejici (anebo jsem se alespon snazil). Ted to funguje jak ma.
Takze "vyreseno" (v uvozovkach).

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Dubna 2011, 18:59:39 »
Hm, tak zpatky na stromy pani komunisti.
AutoUpdate na v 1.1.8. a stejna chyba co drive - po cca minute se zvuk vypne, je potreba neco prepnout aby to dalsi minutu jelo, treba jen ze sterea na mono, nebo zreverzovat stereo. Ale prepinat furt neco po minute... wtf?
« Poslední změna: 12 Dubna 2011, 22:29:18 od shafa »

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 12 Dubna 2011, 22:10:47 »
Takze opet "vyreseno" prechodem na 1.0.6.

Umite mi nekdo dat link, anebo poradit, jak spravne pres synaptic nainstalit starsi verzi vlc - 1.0.6 vcetne zavislosti?
Pres klikatko "Force" mi to nejak nefachalo, musel jsem stahnout balicky a instalit rucne...

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 13 Dubna 2011, 00:01:08 »
Tak jsem udělal malý pokus na 10.04 a i na 10.10 a zjistil zvláštní věc,poslední VLC které funguje je verze 1.1.7 při instalaci verze 1.1.8 (poslední verze na stránce VLC) mi v 10.10 nehrají wav soubory a zvuk u flv,v 10.04 se to chová celé nějak divně,zvuk jde jen přes ALSU (natvrdo nastavenou) a opět nehraje wav a flv

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Dubna 2011, 01:11:26 »
1.1.9 uz mi jede bez uvedenych problemu...

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 26 Dubna 2011, 00:10:16 »
Takze, veskere problemy s audiem, vcetne nejakych drobnych ve VLC 119 se razem vyresily odinstalenim pulse audia.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 28 Dubna 2011, 22:41:30 »
VLC přehrávač má poslední dobou závažné problémy. Blbne přehrávání AVI videa. Osobně bych to viděl na kodeky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.