Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nautilus [vyřešeno]  (Přečteno 1326 krát)

hudis

• Návštěvník
nautilus [vyřešeno]
« kdy: 01 Dubna 2011, 12:38:42 »
Ahoj, mám takovej hloupej dotaz. Odkud můžu spustit nautilus? všude sem ho hledal, ale v Systém nebo Místa ho nikde nemůžu najít. Nainstalovaný je, protože sem ho hledal a našlo mi to adresáře a soubory, ale prostě nevim, jak to zapnout.Jelikož sem NFU a Unbutu mám jen 4 dny, tak ještě neumim pracovat přes Root a Nautilus vypadá jednodušeji. Díky za rady
« Poslední změna: 02 Dubna 2011, 10:26:47 od Tadeáš Pařík »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: nautilus [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 01 Dubna 2011, 12:43:00 »
Když otevřeš jakoukoli složku, například Dokumenty, tak už jsi v Nautilu... více tady http://wiki.ubuntu.cz/Nautilus , ale není to aktuální, nicméně plus/mínus to platí
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

hudis

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Dubna 2011, 12:56:30 »
Když otevřeš jakoukoli složku, například Dokumenty, tak už jsi v Nautilu... více tady http://wiki.ubuntu.cz/Nautilus , ale není to aktuální, nicméně plus/mínus to platí

aha, tak sem to asi špatně pochopil. Chtěl bych změnit 2 repráky na 5.1 v Počítač/systém souborů/etc/pulse/daemon.conf    Když to udělam přes MÍSTA a doklikám se tam, tak to sice můžu přepsat, ale nejde to uložit. Poradil by si mi prosím.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 01 Dubna 2011, 12:59:06 »
Klikni levým myšítkem na ten repráček co je na panelu,zvol "Předvolby zvuku" a na kartě "Hardware" si to nastav jak potřebuješ

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 01 Dubna 2011, 13:02:22 »

aha, tak sem to asi špatně pochopil. Chtěl bych změnit 2 repráky na 5.1 v Počítač/systém souborů/etc/pulse/daemon.conf    Když to udělam přes MÍSTA a doklikám se tam, tak to sice můžu přepsat, ale nejde to uložit. Poradil by si mi prosím.

No ale to jsi nepsal  ;) Na to "uložení" potřebuješ práva ROOTa.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #5 kdy: 01 Dubna 2011, 13:45:23 »
Na spouštění nejen Nautila s právy roota se dá použít např. tato pěkná záležitost:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install nautilus-gksu

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

hudis

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Dubna 2011, 22:04:01 »
Klikni levým myšítkem na ten repráček co je na panelu,zvol "Předvolby zvuku" a na kartě "Hardware" si to nastav jak potřebuješ

No to sem už zkoušel. Na panelu Systém-Předvolby-zvuk-hardware, tam to mám nastavený, ale když přehrávám hudbu, tak mi první písnička hraje supr, ale jakmile přepnu na jinou písničku, tak přestane hrát subwofer. Ale jakoby prostorově to hraje, všech 5, ale ne 5.1 a zvuk je takovej... no jinej, než sem zvyklej. Přitom ta první písnička hraje normálně jak má 5.1. A pokud v Hardware prohodim jakoby ty ovladače, tak to zase jednu písničku hraje normálně. díval sem se a ovladače mám nainstalovaný. Proto se nějak potřebuju dostat do Počítač/systém souborů/etc/pulse/daemon.conf a tam to změnit na 6. Ale nevim, jak to změnit, protože se neumim dostat v terminálu z DOMOV@DOMOV:~ DO SYSTÉM SOUBORU

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #7 kdy: 01 Dubna 2011, 22:11:15 »
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /etc/pulse/daemon.conf

hudis

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 01 Dubna 2011, 22:20:35 »