Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: 2 monitory s rozdilnym rozlisenim  (Přečteno 1115 krát)

ansik21

• Návštěvník
2 monitory s rozdilnym rozlisenim
« kdy: 01 Dubna 2011, 18:50:19 »
Zdravim,
jsem tak trochu zacatecnik v linuxu (momentalne pouzivam Kubuntu 10.10) a narazil jsem na problem, se kterym nemuzu hnout - pripojil jsem k nb externi monitor, v nastaveni obrazovky a monitoru jsem nastavil pozici aby monitory byly vedle sebe. Nb ma rozliseni 1280x800, druhy monitor 1280x1024. Kdyz se ale presouvam mysi ze spodu monitoru s vyssim rozliseni do druheho, mensiho, dostanu se do jakesi "mrtve oblasti", ktera neni videt - evidentne tech 224 pixelu dole, kde se lze pohybovat mysi - okna jsou normalne (snad nekdo chape :)) Nevi nekdo jak se tohoto zbavit ? Grafika Intel GMA 950... dik za pomoc.

Bum

• Aktivní člen
  • *
Re: 2 monitory s rozdilnym rozlisenim
« Odpověď #1 kdy: 01 Dubna 2011, 20:58:51 »
No poradit neviem ale skus pridat ake ovladace pouzivas a mozno sa niekto prida. Ja mam NVidiu a fungujem na NOVEAU uplne bez problemov. Ak som dal ovladac NVidie robilo mi to podobnu sarapatu.

ansik21

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 01 Dubna 2011, 23:00:47 »
Pokus jsem to nasel spravne tak xf86-video-intel verze 2.12.0-1.. sry jestli pisu kravinu

Jinak s timto problemem nejsem sam, nasel jsem par zahranicnich temat, bohuzel bez reseni.

edit:
Tady je to pekne popsano : https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=20334#c33
a jak koukam tak asi dodnes nevyreseno..
« Poslední změna: 02 Dubna 2011, 01:14:54 od ansik21 »

pajus

• Návštěvník
  • DELL vostro 1320
« Odpověď #3 kdy: 02 Dubna 2011, 12:51:42 »
Tohle se mi taky prozatim nepodarilo vyresit :( mam stejnou grafiku jako ty, bohuzel na ni existuji jen takove prapodivne binarni drivery. Videl uz jsem nejaka reseni pres nastaveni x serveru, ale nikdy to nebylo presne to co jsem chtel.

ansik21

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Dubna 2011, 15:04:08 »
A je to vubec zpusobene driverama ? Nekdo resil to same i s nvidii...
Zajimave je ze kdyz maximalizuji okno, je v tom rozliseni 1280x800 spravne, jen je proste problem ze tam "ujizdi" mys.
Nekde v tom topicu je nejaka uprava xserveru (zdrojaku) - pokud jsem to dobre pochopil - bohuzel nemam cas cele dny experimentovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.