áno, zinštaloval som "TangoGPS" a "Navit". Ešte som to nerozbehal s externým GPS modulom, ale Tango vyzerá celkom slušne. Ten používa mapy OpenStreetMap. V Navit sa mi zatiaľ nepodarilo zobraziť akúkoľvek mapu.
Čo sa týka GoogleEarth, tam sa zdá, že len verzia Pro vie nejako pracovať s pripojenými GPS modulmi (a tá stojí nejakých cez 300€/rok, takže "tudy cesta nevede pánové").
priatelia, rozbehal som aj GPS modul (konkrétne Holux GPSlim236), v Ubuntu som ho pripojil cez "Bluetooth", vidno ho. Je aj vo výpise cez príkaz:
root@PC:/home/ja# sudo hcitool scan
Scanning ...
00:0B:0D:14:4A:1B HOLUX GPSlim236
Ak spustím "TangoGPS", tento s ním nespolupracuje a stále vypisuje GPS data - lat./lon.: 0.0000/0.0000, GPS time: 1970-01-01..., Satellites: 0,
aj napriek tomu, že GPS modul aj zapnutý a chytá signál z družíc (odskúšané na inom zariadení).
Vyzerá to tak, že s GPS modulom (Bluetooth zariadením) nekomunikuje TangoGPS.
Má s tým niekto skúsenosť? Dá sa to v TangoGPS niekde aktivovať, aby spolupracoval s pripojeným bluetooth zariadením.
Btw.TangoGPS má možnosť pracovať okrem OpenStreetMap (OSM) aj s OpenCycleMap, Google Maps (tie všetky fungujú). A dokonca udávajú aj Google Sat, tie sa mi však nepodarilo v TangoGPS načítať (zobraziť) aj keď zdá sa, že z netu obrázky GoogleSat download-uje.