Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze přesouvat/kopírovat  (Přečteno 1407 krát)

Niaz

• Návštěvník
Nelze přesouvat/kopírovat
« kdy: 05 Dubna 2011, 17:53:13 »
Zdravím, jsem tu nováček, tak jestli jsem netrefil sekci, tak mi to pls přesuňte, díky.

Mám Ubuntu 10.10 a potřebuji si do složky /var/www nakopírovat složku se stránkami. A ejhle, zjistil jsem, že v GUI mi nejde přesouvat, ani kopírovat kdekoliv, mimo osobní složky. V řádce to s příkazem sudo jde, ale chtěl bych aby to šlo i v GUI. Jsem v systému jediný uživatel, tak bych měl mít dostatečný práva :) ...jde to nějak, nebo jen přes řádku?

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
Re: Nelze přesouvat/kopírovat
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2011, 18:00:59 »
Existují určité, pro tebe třeba nepochopitelné důvody, určující různá práva různým adresářům.

Pokud to je na localhostu, tak změň přístup do adresáře:
Kód: [Vybrat]
sudo chmod 777 -R /var/www
Je to prasečinka, ale výsledkem bude, že se dostaneš do adresáře přes GUI ;)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #2 kdy: 05 Dubna 2011, 18:04:45 »
A pokial nechces robit prasacinky tak spusti GUI s pravom root.
Kód: [Vybrat]
gksudo nautiluskym to okno nezavries budes mat pravo kopirovat kam chces. Samozrejme cez toto jedno okno.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Niaz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Dubna 2011, 18:28:48 »
Existují určité, pro tebe třeba nepochopitelné důvody, určující různá práva různým adresářům.

Tenhle negativismus si mohl klidně odpustit. Pak se divíte, že se nováčci v Linuxu nevracejí. ;)

A Tiborovi děkuji za smysluplnou odpověď. :)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 05 Dubna 2011, 18:47:44 »

Tenhle negativismus si mohl klidně odpustit. Pak se divíte, že se nováčci v Linuxu nevracejí. ;)

A Tiborovi děkuji za smysluplnou odpověď. :)
Tak tomasa sa musim zastat lebo opravnenia maju naozaj svoj zmysel a v poslednej dobe tu novacikovia chcu pracovat ako root. Co nieje dobry napad.
Ak medzi nich nepatris tak to jednoducho prejdi ignorovanim a je to. :)
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #5 kdy: 05 Dubna 2011, 19:21:32 »
Pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám. Tohle opravdu mělo být jen jako poučení bez všeho negativního :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.