Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak změnit prostředí.  (Přečteno 2486 krát)

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
Jak změnit prostředí.
« kdy: 21 Prosince 2006, 11:23:18 »
Omlouvám se za možná pro někoho triviální dotaz. Mám instalované Ubuntu 6.06.1 s gnome, nastaveno hafo aplikací (síťových serverů), staženo mraky souborů atd. Na gnome jsem však nenašel některé aplikace rovnocené těm co jsou v KDE. Je možno bezbolestně, nějak instantně doinstalovat KDE volitelně spouštěné při startu nebo rovnou přeinstalovat prostředí jako celek   ? Nebo je jednodušší všechno zazálohovat a přeinstalovat celý systém ?

carpathian

• Aktivní člen
  • *
Jak změnit prostředí.
« Odpověď #1 kdy: 21 Prosince 2006, 11:33:40 »
$ sudo apt-get install kubuntu-desktop

Jere

• Stálý člen
  • **
Jak změnit prostředí.
« Odpověď #2 kdy: 21 Prosince 2006, 11:36:33 »
System kvuli tomu rozhodne nepreinstalovavej. Jak pise Carpathian, bud nainstaluj kubuntu-desktop (komplet vsechno), nebo nainstaluj kdebase a k tomu si muzes rucne doklikat dalsi balicky, ktere potrebujes.
Jestli jsi ale uplny zacatecnik, radsi nainstaluj kubuntu-desktop

Luban

• Závislák
Jak změnit prostředí.
« Odpověď #3 kdy: 21 Prosince 2006, 11:39:01 »
Taky používán gnome a programy pro KDE jsem doinstaloval (třeba Digikam) do gnome.

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
Jak změnit prostředí.
« Odpověď #4 kdy: 21 Prosince 2006, 11:40:07 »
už to tam instaluju....díky...
jak to potom bude ve výsledku vypadat ? bude volba při spuštění ? bude mi v kde fungovat apache, postfix, bind bez nového nastavování ?

Jere

• Stálý člen
  • **
Jak změnit prostředí.
« Odpověď #5 kdy: 21 Prosince 2006, 11:46:05 »
Na prihlasovaci obrazovce mas odkaz Sezeni (nebo neco takoveho, ted nevim presne), tam si budes moct vybrat KDE nebo Gnome

JanalTom

• Aktivní člen
  • *
Jak změnit prostředí.
« Odpověď #6 kdy: 21 Prosince 2006, 11:49:48 »
jo s tim to jede, akorat me se vubec nelibi spousteci obrazovka kubuntu pri bootu systemu a krome toho ze je to to takove preplacane a barevne se mi zda ze je to takove nic moc, podpora plikaci je pekna, lae vratil jsem se ke gnome asi po 14 dnech pouzivani kdyz ze zacatku bylo nadseni, pak vystrizliveni a nakonec navrat :-)

ale kazdemu co jeho jest
Prominte me otazky, jsem totalni lama a zacatecnik, ale chci vedet vic ! Mejte se mnou prosim strpeni ... ;-)
Pouzivam Ubuntu 7.10
-JT-

JuraS.

• Aktivní člen
  • *
Jak změnit prostředí.
« Odpověď #7 kdy: 21 Prosince 2006, 11:56:51 »
Kdyby na gnome byly softy co hledám tak bych neměnil. AmaroK se mi pod gnome nepodařilo rozchodit (nebudu laborovat kde a co nastavit a co změnit), nenašel jsem slušný soft pro dvb-s, slušnej vypalovací soft jsem jen patchoval z kde, nenašel jsem komplexní slušnej přehrávač videa. Možná špatně hledám, v práci používáme zásadně win a tak musím zákonitě srovnávat...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.