Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkčnost full screenu u youtube, okna a další dotazy začátečníka  (Přečteno 4115 krát)

PeterNet

• Návštěvník
Zdravím, od doby kdy jsem poprvé zřel počítač, až do včerejška jsem využíval operační systémy Windows. Nedávno jsem si ale koupil mobilní telefon SE X10 s OS Android a po pár dnech jsem si uvědomil, že mám v mobilu lepší OS než v PC. Došlo mi jak mě MS Windows omezuje. OS Chrome je v nedohlednu, tak jsem si vybral UBUNTU.

Systém je perfektní, sice si pořád zvykám a vše upravuji k obrazu svému (což u windowsů zcela nejde, ale za ty roky jsem si zvykl).

Každopádně mám několik dotazů (problémů):

1. Videa na youtube mi běží v pohodě až do doby, kdy video zvětším na celou obrazovku, to se prostě sekne, nejde posouvat, prostě nic, když se po stisknutí ESC zmenší tak zase v pohodě běží. Zkoušel už jsem podle různých návodů vypnout hardwarovou akceleraci, zadat nějaké příkazy v terminálu atd. (http://maketecheasier.com/play-youtube-video-fullscreen-youtube-video-in-ubuntu-maverick-10-10-try-this-fix/2010/11/10), ale nic nezabralo.

Netušíte co s tím mám dělat? Ještě doplním že na některých webech, jako brazzers (:D) mi videa běží ve fullscreenu v pohodě a plynule a to i ve vysokém rozlišení, na voyo.cz se mi trochu sekají, ale běží a na youtube nejdou přes celou obrazovku vůbec (zasekne se jeden obrázek).

2. Jdou nějak v UBUNTU spustit programy od Adobe - Illustrator, Photoshop a Indesign (vše CS4)? Přítelkyně tento software potřebuje k práci (žádnou alternativu, jen tento konkrétní). Pokud ne, tak nejde nějak spustit prostředí windows jen pro práci v těchto programech? Co by jste mi doporučili?

Pokud bude nutno instalovat okna, tak půjde to na tentýž disk? Je totiž naformátován to toho linuxovského formátu, takže by se to asi muselo změnit na FAT32, ale jde to udělat abych neztratil data? Je na UBUNTU něco jako patrion magic?

Jak by jste to udělali vy, kdyby jste potřebovali photoshop a illustrator k práci? *****EDIT: Již začínám řešit za pomoci Virtual boxu, tak uvidíme;-)*****

3. Systém se mě furt ptá na heslo a už mě nebaví ho zadávat. Při zapnutí se mi to povedlo zrušit, ale ptá se mě po přechodu ze spořiče obrazovky, dále když chci něco instalovat atd. K PC nemá přístup nikdo, kdo by tady mohl něco porobit, tak mi o zabezpečení až tak nejde.

4. Firefox se mi v UBUNTU moc nelíbí, ve windows je podle mě lepší. Nejde nějak vytvořit dva účty v google chrome (tak jako u firefoxu v profile manageru)? Využívám PC totiž dva, ale chceme v PC jen jeden profil, jen dvě ikonky prohlížeče.

5. A nevíte proč mi nefunguje ve firefoxu doplně Sync? Tváří se jako by fungoval, ale záložky atd. se mi prostě nesynchronizují.

6. Proč mi nejde v prohlížeči pomocí backspace vrátit se o stránku zpět? Jde to nějak nastavit?

7. Z OS Windows jsem zvyklý, že když v nějakém textu poklepu dvakrát myší, tak že se mi označí slovo které je za kursorem, v UBUNTU to funguje jinak, označuje se slovo, které je za kursorem, nejde to změnit?

8. Jak zjistím, zda mám nainstalovány nejnovější ovladače na grafiku? Mám nějakou integrovanou od intelu, zaktualizovalo se mi to samo jak mi to stahovalo po instalaci systému snad stovku aktualizací?

- Dále mi ještě nejde tiskárna (Cannon Pixama MP 250), ale to snad nějak vychytám.

* Ještě asi nějaké dotazy přibudou, předem se moc omlouvám, pokud vám dělám bordel v diskuzi, ale snad mám zařazeno a pojmenováno správně.
« Poslední změna: 11 Dubna 2011, 03:15:03 od PeterNet »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Citace
6. Proč mi nejde v prohlížeči pomocí backspace vrátit se o stránku zpět? Jde to nějak nastavit?
do adresy about:config
do filtru backspace
akci nastavte na 0

Citace
předem se moc omlouvám, pokud vám dělám bordel v diskuzi
ano děláte, bod 4
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,5279.0.html

Téma zamykám, rozdělte to.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.