Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PHP stránky nejedou :( phpinfo jede i phpmyadmin  (Přečteno 2682 krát)

Ston3

• Návštěvník
PHP stránky nejedou :( phpinfo jede i phpmyadmin
« kdy: 13 Dubna 2011, 14:42:14 »
Tak jako píšu v nadpise, jednoduché .php stránky mi nejedou, Opera ukáže čistě bílou stránku a IE my vyhodí, že stránky nemůže být zobrazena.
Zajímavé je že phpmyadmin a nebo třeba phpinfo mi jede a přitom je to to stejné.
Tento virtuální server by mi měl sloužit pro účel testování mých php prográmků, když zrovna nemám možnost se připojit na hosting.

Běžím na Ubuntu pro servery, hodil jsem tam LAMP server a udělal komplet update, běží mi to ve VMWARE.

Jedinné co jsem asi mněnil v nastevní php, tak že jsem zapl rozrazování chyb PHP, ale to stejně nepomohlo.

Do prohlížeče zadávám rovnou ip adresu, např. ve tvaru

Kód: [Vybrat]
http://192.168.150.160/phpmyadmin - to jede
http://192.168.150.160/info.php - to jede
kde je pouze
<?php phpinfo();?>ale
nějaký moje index.php vůbec nic

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: PHP stránky nejedou :( phpinfo jede i phpmyadmin
« Odpověď #1 kdy: 13 Dubna 2011, 14:48:16 »
http://192.168.150.160/index.php
Toto nejede a

http://192.168.150.160/info.php
jede jo?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Ston3

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Dubna 2011, 14:52:42 »
<?php phpinfo();?> mi jede

a jakejkoliv php kód mi nejede, jinak je mám všechny ověřený na hostingu, prostě jsem si skopíroval celý ftp a hodil na tuhle virtuální mašinu a nejede mi to.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Dubna 2011, 14:56:25 »
Víc informací... jaké PHP máte na virtuálu, jaké na hostingu, v jakém php je ten skript co chcete vyzkoušet?
Co ukazují logy?
Zkoušel jste nějaký jiný skript krom phpinfo, jednodušší než ty Vaše přesto jiný od phpinfa?
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Ston3

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Dubna 2011, 15:07:08 »
na virtuálku mám PHP Version 5.3.2-1ubuntu4.7
na hostingu je     PHP Version 5.3.3

napiště prosím které logy chcete vidět?

zkoušel jsem např.
<?php echo "zkouska funkce echo"?>a to funguje, mám vyzkoušet ještě nějaká další? nenapadají mě teď žádné jednoduché

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 13 Dubna 2011, 16:48:12 »
No nejlíp se podívejte do /var/log/apache2/error.log (pokud jste si nedal log někam jinam).
A nejlépe si zapněte zobrazovat všechny chyby v php.ini (E_ALL).
A zkuste ten Váš skript. Uvidíte jestli Vám to hodí nějaké chyby. Popřípadě sem hoďte co to dělá (ne jen nejede to).
Používáte ve Vašich skriptech také

<?php ?>
Nebo jen

<? ?>
Popřípadě, když Vám fungují tyto jednoduché skripty, tak nám řekněte něco více o tom co nefunguje ;)

Ston3

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Dubna 2011, 18:33:35 »
Myslím že jsem na to přišel, myslel jsem si ale že do /var/www/ mají Others-jakožto uživatelé internetu právo prohlížet.

Zobrazil jsem si ty všechny chyby a říká to že to nemá právo číst.
Asi to bude tím že některé soubory jsem vytvářel na virtuálním stroji a některé nahrával přes FTP s ne zrovna dobrým účtem, mám v tom trošku binec.

Jaký mám vytvořit účet pro FTP a s jaké práva tomuto účtu dát, aby v tomto adresáři mohl nahrávat soubory a ty pak ostatní uživatelé mohli číst?

Případně asi udělat i zvlášť DNS záznam, složku v /var/www/ a účet se stejným jménem?

Takhle nějak to chodí na hostingu?

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 13 Dubna 2011, 19:38:05 »
No složka může mít majitele i skupinu jakoukoliv (podle FTP). A práva pro others minimálně pro čtení (aby se tam dostal default user apache - www-data).

Ston3

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 13 Dubna 2011, 21:29:34 »
Omlouvám se za neznalost a asi i neschopnost.

Jak mám celé složce a souborům v ní vzniklých, dát natrvalo právo read a execute, skupině www-data?

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 13 Dubna 2011, 21:35:59 »
Tyto práva se nastavují příkazem chmod (viz. naše wiki). Ano www-data ... pod tím běží nativně apache server (když se to ručně nepřenastaví).
Když si pustíte například příkaz top uvidíte, pod kým Vám běží aplikace (daemoni).

Omlouvám se za neznalost a asi i neschopnost.

Jak mám celé složce a souborům v ní vzniklých, dát natrvalo právo read a execute, skupině www-data?

Ston3

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 14 Dubna 2011, 09:05:39 »
tak jsem si zmnenil prava pro sluzku /var/www/ na 775 s parametrem -R aby to bylo i pro vsechny soubory a vlastnika na www-data skupinu a uzivatele www-data.

Ted tam ale nemuzu nahravat pres ftp, protoze pouzivat uzivatele ktery neni ve skupine www-data.
Takze ja musim udelat uzivatele pro FTP ktery bude ve skupine www-data a tim zdedi prava teto skupiny?

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
« Odpověď #11 kdy: 14 Dubna 2011, 09:16:21 »
Takze ja musim udelat uzivatele pro FTP ktery bude ve skupine www-data a tim zdedi prava teto skupiny?

Nemusíš vytvářet nového, použij svůj současný účet.
sudo adduser tvojeuzivatelskejmeno www-data

EDIT:
tak jsem si zmnenil prava ... vlastnika na www-data skupinu a uzivatele www-data.

Podstatná je ta skupina, uživatele jsi mohl nechat.
« Poslední změna: 14 Dubna 2011, 09:20:04 od Pan Filuta »

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 14 Dubna 2011, 09:53:55 »
No ono díky 775 nemusel dotyčný nastavovat složku pro www-data, ale mohl si ji nastavit podle uživatele, kterým přistupuje na FTP.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.