Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: trine  (Přečteno 4460 krát)

mariangru

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 307
    • Zobrazit profil
trine
« kdy: 13 Duben 2011, 21:44:47 »
Dobrý den
zakoupil jsem Humble Frozenbyte Bundle, je tam hra Trine
když jí chci spustit, vyhazuje mi to tuto hlášku:

Error compiling shaders. Make sure your GPU supports Shader Model 3.0. Additional details may be found in the log.

pak to úplně padne. Nevím, kde ten .log hledat, jinak bych ho zde dal.
Díky za radu

Ubuntu Studio 12.10. HP ProBook4510s

jAster_BA

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 4165
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #1 kdy: 13 Duben 2011, 21:59:59 »
Podporuje gf.karta SM 3.0?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

mariangru

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 307
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #2 kdy: 13 Duben 2011, 22:13:19 »
no to nevím  ???, mám laptop HP ProBook 4510s
Ubuntu Studio 12.10. HP ProBook4510s

premet

  • Host
Re: trine
« Odpověď #3 kdy: 14 Duben 2011, 08:17:01 »
No jo, ale máš tam intel grafiku a ty nejsou podporovány bohužel, takže se obávám, že si Trine nezahraješ.
Citace
* Does not work on GeForce 4 MX or integrated graphics cards, e.g. many laptop chipsets
« Poslední změna: 14 Duben 2011, 08:28:56 od Honza Grulich »

mariangru

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 307
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #4 kdy: 14 Duben 2011, 11:41:32 »
škoda :-(, díky za odpověď
Ubuntu Studio 12.10. HP ProBook4510s

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #5 kdy: 17 Duben 2011, 10:52:19 »
No jo, ale máš tam intel grafiku a ty nejsou podporovány bohužel, takže se obávám, že si Trine nezahraješ.
Citace
* Does not work on GeForce 4 MX or integrated graphics cards, e.g. many laptop chipsets

Hm, ale pokud je tam GMA X4500MHD, tak by měla umět SM 4.0. Tudíž by to běžet mělo...
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #6 kdy: 17 Duben 2011, 12:20:12 »
Nemůžu Trine nějak nainstalovat do /usr/local/games, pouze jako uživatel..
************************************

Kedrigern

Re: trine
« Odpověď #7 kdy: 24 Duben 2011, 15:29:09 »
Trochu neproduktivně přispěji: Právě jsem Trine koupil, nainstaloval a všechno šlape jak má. Akorát nároky mě trochu překvapily na default se hra skoro ani nepohla, když jsem snížil rozlišení a detaily, tak to jede plynule. Moje sestava: 3.6Ghz, GeForce 7600GT.

Jinak hra je opravdu příjemná, původně mě nic z nového Humble Bundle nezaujalo a ta hra vypadá fantasticky a to jsem jí hrál asi 6 minut :-D.

PS: Kdybyste se ptali po smyslu příspěvku, tak jsem nechtěl, aby to vypadalo, že ta hra nikomu nechodí :).

premet

  • Host
Re: trine
« Odpověď #8 kdy: 24 Duben 2011, 15:32:38 »
A nebude to třeba ovladačem grafiky ?
Mě to teda jede na nejvyšší detaily i s anizotrofním filtrováním (nebo jak se to píše) a s vyhlazovováním co to dá a žádnej problém.

Nemyslím, že by jsi měl nějakej slabší kousek, podle mě by to mělo jet.

Kedrigern

Re: trine
« Odpověď #9 kdy: 24 Duben 2011, 18:08:58 »
No taky jsem to nečekal, ale ono krom High detailů jsem to spouštěl ve FullHD rozlišení. Nicméně i na menší rozlišení a medium detaily to vypadá pěkně (a chodí plynule).

Nicméně zjistil jsem, že mi nechodí přepínání charakterů. Prostě to na čísla nereaguje. Podobný problém jsem měl u HedgeWars, ale v poslední verzi se to spravilo. Asi je to problém pokud má člověk více než jednu klávesnici (cs+en).

premet

  • Host
Re: trine
« Odpověď #10 kdy: 24 Duben 2011, 18:12:00 »
No taky jsem to nečekal, ale ono krom High detailů jsem to spouštěl ve FullHD rozlišení. Nicméně i na menší rozlišení a medium detaily to vypadá pěkně (a chodí plynule).

Nicméně zjistil jsem, že mi nechodí přepínání charakterů. Prostě to na čísla nereaguje. Podobný problém jsem měl u HedgeWars, ale v poslední verzi se to spravilo. Asi je to problém pokud má člověk více než jednu klávesnici (cs+en).
To přepínání mi taky nefunguje, ale nastavil jsem si na Q přepnutí na další charakter a takhle to přepínám, je to stejně rychlejší :)

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #11 kdy: 25 Duben 2011, 11:31:51 »
Tak to přepínání charakterů mi taky nefungovalo (1,2,3,), taky mi nefunguje klávesa "S" což by mělo být nějaký kleknutí nebo co..

Já hraji na 8800 gts na nejvyšší detaily bez vyhlazování, myslím si že hra zatěžuje kartu ani ne tak grafikou, ale fyzikou.
************************************

branec

  • Host
Re: trine
« Odpověď #12 kdy: 26 Duben 2011, 00:05:23 »
Je táto hra už ja pre Linux natívne ?

Kedrigern

Re: trine
« Odpověď #13 kdy: 26 Duben 2011, 00:53:31 »
Je táto hra už ja pre Linux natívne ?
Ano.

branec

  • Host
Re: trine
« Odpověď #14 kdy: 27 Duben 2011, 21:23:23 »
#to Kedrigern: a mohol by som ťa poprosiť nejaký link odkaz lebo ja to všade vidím len pre Win, pre Linux nejako nemôžem nájsť nič, len to že na ich offiko fóre píšu chyby a podobne. Vopred ďakujem....

Kedrigern

Re: trine
« Odpověď #15 kdy: 27 Duben 2011, 21:59:12 »
#to Kedrigern: a mohol by som ťa poprosiť nejaký link odkaz lebo ja to všade vidím len pre Win, pre Linux nejako nemôžem nájsť nič, len to že na ich offiko fóre píšu chyby a podobne. Vopred ďakujem....
Já to mám odsud: http://www.humblebundle.com/

Zde to nemají: http://trine-thegame.com/site/index.php?page=buy

Asi by jim bylo dobré napsat mail. Nejspíš verze pro Mac v zásadě chodí i na Linuxu (migrace nemůže být těžká). Čili to rychle portovali, ale nenabídli.

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4804
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: trine
« Odpověď #16 kdy: 27 Duben 2011, 22:07:30 »
JJ, http://www.humblebundle.com/ Odkaz byl v mailu po koupi:

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

branec

  • Host
Re: trine
« Odpověď #17 kdy: 30 Duben 2011, 05:33:01 »
No mne to príde ako keby to na Linux ešte ani nebolo natívne, alebo som si zle vyložil túto debatu >> http://frozenbyte.com/board/viewtopic.php?f=15&t=2484 moja eng. je strašne zlá čo s tej debaty rozumiete vy ?

Kedrigern

Re: trine
« Odpověď #18 kdy: 30 Duben 2011, 13:05:24 »
Tohle zní dobře:
Citace
Also the Linux version will be available for purchase after the bundle, although probably not right after (we haven't had the time to figure out how/where exactly to do that, but Ubuntu Software Center is one good choice and I'm sure we'll find other avenues too).

Jen sem to prolítl, ale myslím, že je to nativní.

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4804
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: trine
« Odpověď #19 kdy: 30 Duben 2011, 18:21:53 »
je nativně, dělal to pro ně alternativegames (bývalý igios)

http://frozenbyte.com/board/viewtopic.php?f=15&t=2479#p11893
http://www.alternativegames.net/
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Skirr

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 26
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #20 kdy: 30 Duben 2011, 21:07:26 »
Muzu potvrdit, stejne jako Martin Kiklhorn, jsem hru koupil pri probihajicim HumbleBundle a po zaplaceni mi prisel do emailu odkaz na stazeni, a bylo zde na vyber z verzi pro: mac, win i pro linux. Hru jsem normalne stahnul, pustil soubor .run a hra se korektne nainstalovala :), jinak musim rict ze je to celkem fajn hra :D

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re: trine
« Odpověď #21 kdy: 30 Duben 2011, 21:24:22 »
Jde asi o to, že propásl akci HB a na svých stránkách frozenbyte linuxovou verzi oficiálně nenabízí...
************************************

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4804
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: trine
« Odpověď #22 kdy: 12 Květen 2011, 22:26:17 »
4branec: napište autorům ať vám řeknou kde koupit

--
Příspěvky týkající se prodeje warezu / nelegálního nahrávání někam, právě mažu. S varováním. Tohle tu nemá co dělat, souhlasili jste s nějakou licencí.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4804
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: trine
« Odpověď #23 kdy: 07 Červen 2011, 20:33:07 »
Teď dva dny cena za balíček 4,5€, jestli je v tom i linuxová verze netuším.
http://store.steampowered.com/sub/6957/
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Kedrigern

Re: trine
« Odpověď #24 kdy: 07 Červen 2011, 21:46:05 »
Teď dva dny cena za balíček 4,5€, jestli je v tom i linuxová verze netuším.
http://store.steampowered.com/sub/6957/
Steam není pro Linux a tohle je akce Steamu. Čili v tom asi Linux verze nebude. (Nebo se mylím?)