Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: prestala mi fungovat siet do internetu v ubuntu 9.10 (Vyriešené)  (Přečteno 1656 krát)

pavol71

• Návštěvník
ahojte mam problem neviem z akych pricin ma nepripoji na internet. LAN kabel je v poriadku pripojeny na routri je zasvietene LAN ale na siet ma to na PC nepripoji a stale mi vypisuje ze sietovy kabel je odpojeny skusal som ho niekolkokrat odpojit no aj tak nepomohlo
« Poslední změna: 19 Dubna 2011, 10:15:20 od pavol71 »

Rover623

Re: prestala mi fungovat siet do internetu v ubuntu 9.10
« Odpověď #1 kdy: 16 Dubna 2011, 09:52:22 »
Když klikneš pravým tlačítkem myši na tu ikonku sítě, máš zaškrtnuté "Povolit síť"

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 16 Dubna 2011, 10:04:12 »
Když klikneš pravým tlačítkem myši na tu ikonku sítě, máš zaškrtnuté "Povolit síť"
Ano siet mam povolenu. Uz som rozmyslal ci to nemoze byt pretoze mam este verziu 9.10

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 16 Dubna 2011, 10:15:34 »
Pokud máš tedy 9.10 kde mi network manager občas slušně blbnul a používáš podobné nastavení jako já (tedy vše automaticky), zkus tohle:

-smaž staré připojení a restartuj
-zapni si terminál a zadej "ifconfig"
-vytvoř si nové připojení a do MAC (fyzická adresa), překopíruj to co ti "ifconfig" ukázal jako HW Adress tvojí karty
-ulož a znovu restartuj

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 16 Dubna 2011, 11:11:14 »
Pánové,
pokud to hlásí, že je síťový kabel odpojen, tak bych to viděl na problém "na železe", tedy hardware. Příčin může být spousta, od poškození kabelu přes odpálenou síťovku až po nějaký problém na routeru.
Pokud nemáš k dispozici další počítač, který bys zkusil připojit na ten samý konec kabelu, na jiný kabel, na jiný router, ... tak těžko zjistíš, v čem je problém.
Ještě se dá zkusit nabootovat z nějakého live-cd, ale počítám, že to bude totéž...

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 16 Dubna 2011, 11:14:17 »
Nevím,mám automatickou konfiguraci sítě a občas mi prostě network manager v 9.10 blbnul tak,že tvrdošíjně ukazoval,že síťový kabel odpojen i když síťovka normálně jela (odzkoušena na LiveCD)

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Dubna 2011, 11:21:37 »
Pokud máš tedy 9.10 kde mi network manager občas slušně blbnul a používáš podobné nastavení jako já (tedy vše automaticky), zkus tohle:

-smaž staré připojení a restartuj
-zapni si terminál a zadej "ifconfig"
-vytvoř si nové připojení a do MAC (fyzická adresa), překopíruj to co ti "ifconfig" ukázal jako HW Adress tvojí karty
-ulož a znovu restartuj
Bohuzial to nepomohlo :-(

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Dubna 2011, 11:28:00 »
Pánové,
pokud to hlásí, že je síťový kabel odpojen, tak bych to viděl na problém "na železe", tedy hardware. Příčin může být spousta, od poškození kabelu přes odpálenou síťovku až po nějaký problém na routeru.
Pokud nemáš k dispozici další počítač, který bys zkusil připojit na ten samý konec kabelu, na jiný kabel, na jiný router, ... tak těžko zjistíš, v čem je problém.
Ještě se dá zkusit nabootovat z nějakého live-cd, ale počítám, že to bude totéž...
V tom problem pochybujem ze je pretoze ak by bola chyba v hardveri tak pocitam ze mi ani na routri nezasvieti kontrolka po zapojeni do PC a inak kamos si u mna svoj notebook k netu vo win 7 pohode pripojil

pavol71

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 16 Dubna 2011, 12:28:13 »
tak predsa chyba bola u mna mal som vo wifi routri v zlej lan zastrcke kabel a som si to ani nevsimol az teraz ked som siel skontrolovat router. Teraz urcite vyzeram trapne ze si ani kabel neviem dobre do wifi routra zapchvat ale myslim ze sa to moze stat :D akurat doteraz nechapem ako to mohlo kamosovi fungovat na notebooku :D

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #9 kdy: 16 Dubna 2011, 12:51:32 »
Bingo!!!
Označ v předmětu v prvním příspěvku, že je to vyřešeno :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.