Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Vlastní spouštěče v Launcheru  (Přečteno 2276 krát)

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Vlastní spouštěče v Launcheru
« kdy: 20 Duben 2011, 08:53:17 »
Potřeboval bych do Launcheru (nebo jak se ten levý panel teď jmenuje) dostat vlastní spouštěč, jde mi o možnost startovat okno terminálu s definovanou velikostí. Ve starém Gnome jsem si dal spouštěč na panel a upravil jsem jeho parametry na "gnome-terminal --geometry 120x40". Unity ale nemá možnost upravovat parametry odkazů v panelu. Vím o možnosti globálně nadefinovat výchozí velikost okna v /usr/share/applications/gnome-terminal.desktop, ale já potřebuji dát tuto možnost každému uživateli nezávisle. Řešil (a vyřešil) někdo tento problém?

Rover623

Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #1 kdy: 20 Duben 2011, 10:23:39 »
Myslím, že by mohlo stačit normálně ten terminál spustit s potřebným parametrem a potom ho v tom launcheru zamknout

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • *
  • Příspěvků: 9308
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #2 kdy: 20 Duben 2011, 10:25:27 »
Je to trošku děsivá oklika, ale funguje.

Přidej si normálně spouštěč na plochu (tam jde přidávat klasicky přes pravý klik) a ten pak přetáhni na launcher.

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #3 kdy: 20 Duben 2011, 10:32:48 »
Rover623: To už jsem zkoušel, parametry to neuloží.
Vojtěch: Děkuju, tohle funguje. Bohužel ale když pak ten launcher smažu z plochy, smaže se i z panelu.

Mám pocit, že Unity se snaží být tak chytré, až je úplně b**é.  ;D
« Poslední změna: 20 Duben 2011, 10:34:21 od Lukáš Svoboda »

RapMan

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 290
    • Zobrazit profil
Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #4 kdy: 20 Duben 2011, 10:35:31 »
Jen pro zajimavost - hlasite to jako bugy?
btw. vcerejsi prezentace Unity me moc teda neoslovila, mozna to mel byt ale zamer?

GdH

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 3129
    • Zobrazit profil
    • GdH-Notes
Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #5 kdy: 20 Duben 2011, 11:10:48 »
Rover623: To už jsem zkoušel, parametry to neuloží.
Vojtěch: Děkuju, tohle funguje. Bohužel ale když pak ten launcher smažu z plochy, smaže se i z panelu.

Mám pocit, že Unity se snaží být tak chytré, až je úplně b**é.  ;D

A co takhle udělat launcher s tečkou na začátku názvu, tím se alespoň nebude zobrazovat na ploše. Každopádně je to nechutné :)

Krysař

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1253
    • Zobrazit profil
Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #6 kdy: 20 Duben 2011, 11:31:54 »
A co takhle udělat launcher s tečkou na začátku názvu, tím se alespoň nebude zobrazovat na ploše. Každopádně je to nechutné :)
Proc na plochu? Tak ho presun do jineho adresare a pak pretahni na launcher.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #7 kdy: 20 Duben 2011, 12:29:07 »
Krysař: Asi ano, takže si udělám extra složku s launchery a odtamtud je natahám do panelu.
RapMan: To asi nejsou bugy v pravém slova smyslu, podle mě je to spíš záměr. A poté, co Mark S. předvedl zde: https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/668415 (viz můj komentář na http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,52324.msg391026.html#msg391026) nemám odvahu ani chuť cokoliv týkající se Unity hlásit.

Pavel Tihlařík

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 299
    • Zobrazit profil
Re: Vlastní spouštěče v Launcheru
« Odpověď #8 kdy: 13 Květen 2011, 10:04:25 »
Krysař: Asi ano, takže si udělám extra složku s launchery a odtamtud je natahám do panelu.
RapMan: To asi nejsou bugy v pravém slova smyslu, podle mě je to spíš záměr. A poté, co Mark S. předvedl zde: https://bugs.launchpad.net/unity/+bug/668415 (viz můj komentář na http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,52324.msg391026.html#msg391026) nemám odvahu ani chuť cokoliv týkající se Unity hlásit.

Napadala mě ještě jedna možnost a díky té se vyhnete složce se spouštěči.
Je, uznávám, trošku krkolomná.
Vytvořte spouštěč do aplikací při startu systému a pak ji zamkněte. Potom ji zase z aplikací po startu smažte.