Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem pripojeni PC do domeny se Sambou  (Přečteno 2036 krát)

safry

• Návštěvník
Problem pripojeni PC do domeny se Sambou
« kdy: 20 Dubna 2011, 17:31:53 »
Ahoj,
mam problem s pripojenim PC (WinXP) do domeny. Na serveru mam Ubuntu 10.4.2 , Samba 3.4.7. Tento server mam nastaveny jako PDC.
Kdyz se snazim pripojit pocitac do domeny, tak to hodi "klasickou" hlasku "S radicem domeny XXXX se neni mozne spojit". Je treba nejak domenu registrovat v DNS? Pokus ano, v jakem formatu ji mam zapsat?
Samba castecne funguje, protoze kdyz se pripojim pres okolni pocitace, z klientu WIN, tak vidim sdilene slozky. Pouze mi nejde pripojit PC do domeny. Dekuji

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Problem pripojeni PC do domeny se Sambou
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2011, 19:22:32 »
Ahoj,
mam problem s pripojenim PC (WinXP) do domeny. Na serveru mam Ubuntu 10.4.2 , Samba 3.4.7. Tento server mam nastaveny jako PDC.
Kdyz se snazim pripojit pocitac do domeny, tak to hodi "klasickou" hlasku "S radicem domeny XXXX se neni mozne spojit". Je treba nejak domenu registrovat v DNS? Pokus ano, v jakem formatu ji mam zapsat?
Samba castecne funguje, protoze kdyz se pripojim pres okolni pocitace, z klientu WIN, tak vidim sdilene slozky. Pouze mi nejde pripojit PC do domeny. Dekuji
To jste nám nic neřekl. Dělám to a nejde to. Zkuste konfig poslat. To aspoň řekne více a už Vám může kdokoliv říct co tam máte špatně a popřípadě upravit. Takhle by tak mohl opsat něco z dokumentace, knížky, z googlu. ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

safry

• Návštěvník
Re: Problem pripojeni PC do domeny se Sambou
« Odpověď #2 kdy: 21 Dubna 2011, 00:37:16 »
Kód: [Vybrat]
[global]
#netbios name = server5
server string = Samba server
workgroup = domena5
#security = User
hosts allow = 192.168 127.0.0.1
log file = /var/log/samba/log.%m
log level = 2
max log size = 500
username map = /etc/samba/smbusers
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
encrypt passwords = yes
#unix password sync = yes
local master = yes

#os level = 2
domain master = yes
preferred master = yes
domain logons = yes
#wins server = 192.168.201.1
#admin users = root
#username map = /etc/samba/smbusers
#passdb backend = tdbsam
#name resolve order = wins bcast hosts
#add machine script = sudo /usr/sbin/useradd -N -g machines -c Machine -d /var/lib/samba -s /bin/false %u

[homes]
browseable = yes
writable = yes

[allusers]
comment= All Users
path = /home/shares/allusers
valid users = @users
force group = users
create mask = 0660
directory mask = 0771
writable = yes

TAk toto je cmb.conf, jestli to k necemu pomuze. Je tam obcas neco zakomentovano, protoze uz jsem pak experimentoval.  Tu hlasku, ze se neni mozne pripojit do domeny mi vyhodi WinXP, pokud se snazim prenastavit pracovni skupinu na domenu. Podle me mi schazi, nejaky zaznam v DNS. Ale v zadnem navodu se o nem nezminuji(tedy co jsem precetl).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.