Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nenalezne disk  (Přečteno 679 krát)

erico9999

• Aktivní člen
  • *
Nenalezne disk
« kdy: 20 Dubna 2011, 18:30:01 »
Ahoj,

Měl bych takový problém. Asi před měsícem jsem na pc s windows XP nainstaloval Ubuntu 10.10 pomocí Wubi instalace. Vše jelo jak má. Asi před týdnem, záhadně přestal fungovat windows. Já ten počítač nepoužívám tak jsem nevěděl čím to je, bylo mi řečeno že to prostě přestalo fungovat. Hodilo tovždy nějakou chybu, nějak moc sem se tím ale nezabýval, řekl sem je tam ubuntu tak se bude požívat to. Jenže včera se nerozjelo ani to ubuntu. Příčina prý byla stejná. Najednou přestalo. 5ekl jsem si, no už to stejně bylo zaflákaný, přeinstaluju to. Vložil jsem disk s Ubuntu 10.10 a spustilinstalaci. Při výběru disků mi však instalace řekla že v PC není žádný pevný disk. Windows instalace se zasekne asi na druhém bodě. Zkoušel jsem i příkaz sudo fdisk -l jestli si ho správně pamatujiu. A nic, jen mě to posunulo na další řádek. Ptám se tedy. Myslímte že je disk v háji, nebo to může mít i jiné vysvětlení?

Předeme díky  ;)
Linux je cesta do budoucnosti

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
Re: Nenalezne disk
« Odpověď #1 kdy: 20 Dubna 2011, 18:49:56 »
Podívej se jestli je disk vidět v biosu a pokud ano zkus třeba System RescueCD a Fdisk nebo Gparted ti ukáže aktuální stav

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.