Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: downgrade FF4 na FF3.6  (Přečteno 1777 krát)

ja_ran

• Návštěvník
downgrade FF4 na FF3.6
« kdy: 21 Dubna 2011, 17:24:31 »
Zdravím,
je možné nějak v 11.04 vynutit starší verzi FF? Potřebuji max. 3.6 kvůli nějaké aplikaci běžící na firemním serveru. S novou verzí FF se nedostanu do práce :(
V Synapticu nelze použít Balík -> Vynutit verzi - tahle volba je šedá.
Po kompletním odstranění FF4, nelze stažený balík FF3.6.16 rozbalit za pomoci "Centrum soft..." - píše že   "Nenalezeno firefox-3.6.16.tar.bz2 není softwarovým balíkem"
Pokud to jde může mi někdo napsat krok po kroku co udělat abych dokázal zprovoznit starší verzi, prosím? Bohužel jsem "jen" uživatel s nedostatkem času na hlubší studium linux systému a nezvládnu věnovat moc času hledání řešení prohledáváním dlouhých vláken na fórech, kde by se to třeba mohlo řešit.
Tedy pokud bude někdo dost trpělivý k podrobné odpovědi tak předem mnohokrát díky. 

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: downgrade FF4 na FF3.6
« Odpověď #1 kdy: 21 Dubna 2011, 19:40:55 »
Odtud: http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/ si stáhni verzi kterou potřebuješ. Stažený archiv *.tar.bz2 si rozbal např. na plochu a vytvoř si spouštěč na soubor "firefox".
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

ja_ran

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Dubna 2011, 02:11:54 »
Děkuji pěkně sachy, chvilku jsem se nemohl trefit do správného balíku  ;D , ale nakonec jsem to podle tvého návodu zvládnul.
Nicméně se stejně nedokážu dostat kam jsem potřeboval :(
Pokud se připojuji z Win přes FF3.6.16  tak je to v pohodě (přes FF4 to nejde, neb webaplikace tento browser nepodporuje).
Z UBUNTU to bohužel nejde ani ze starších verzí FF jak 3.6. - vždy vypadne hláška o nepodporovaném prohlížeči.

Může webová aplikace rozlišovat OS a nefungovat po jiným než Win???

tc.marcus

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 22 Dubna 2011, 07:23:00 »
Děkuji pěkně sachy, chvilku jsem se nemohl trefit do správného balíku  ;D , ale nakonec jsem to podle tvého návodu zvládnul.
Nicméně se stejně nedokážu dostat kam jsem potřeboval :(
Pokud se připojuji z Win přes FF3.6.16  tak je to v pohodě (přes FF4 to nejde, neb webaplikace tento browser nepodporuje).
Z UBUNTU to bohužel nejde ani ze starších verzí FF jak 3.6. - vždy vypadne hláška o nepodporovaném prohlížeči.

Může webová aplikace rozlišovat OS a nefungovat po jiným než Win???

ano může
třeba internetbanking poštovní spořitelny nepodporuje linux jako takový a je jedno jaký maš prohlížeč

Jirina

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 22 Dubna 2011, 07:41:57 »
ano může
třeba internetbanking poštovní spořitelny nepodporuje linux jako takový a je jedno jaký maš prohlížeč

To sice oficiálně nepodporuje, ale důležité je, že v Linuxu funguje. A to i s prohlížečem Chrome, který také není oficiálně podporovaný ;-)
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 22 Dubna 2011, 09:23:41 »
Technicky si může ten web přes prohlížeč volat nějakou součást Windows, pokud server potom nedokáže identifikovat systém nebo důvod proč se daná část nedá zavolat, může vyhazovat hlášení o nepodporovaném prohlížeči

ja_ran

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Dubna 2011, 19:13:25 »
tak pánové a dámy, je to bohužel tak, že z linuxu se do stanu na většinu odkazů na firemním servru, spustím aplikace, jen ta jedna nová vyhazuje onu hlášku o nepodporovaném prohlížeči :(
zkusím to ještě ošálit přes Wine, ale asi to bude marné

pro fungování internetbankingu poštovní spoř. který není podporovaný bylo třeba něco udělat? Třeba by se ten postup dal aplikovat i v tomhle případě

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #7 kdy: 22 Dubna 2011, 20:57:44 »
Možná ten server používá jenom user-agent, takže zkus ještě plugin Useragent switcher https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/user-agent-switcher/
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Jirina

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 23 Dubna 2011, 09:13:24 »
pro fungování internetbankingu poštovní spoř. který není podporovaný bylo třeba něco udělat? Třeba by se ten postup dal aplikovat i v tomhle případě
Nebylo třeba nic. Jen to při přihlašování hlásí, že něco není podporováno (Linux, Chrome), ale pak to normálně funguje.
Dell Latitude E6400, Ubuntu 13.10 + W8.1

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.