Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prosím o pomoc absolutní lamě z provoznění GPU  (Přečteno 2604 krát)

snake33

• Návštěvník
Prosím o pomoc absolutní lamě z provoznění GPU
« kdy: 28 Dubna 2011, 12:12:47 »
Ahoj všem, dnes jsem si stáhl a nainstaloval Ubuntu 11.04 a nemůžu zprovoznit grafiku mám jen rozlišení 1024*768,
můžete mi prosím někdo pomoc krok po kroku jak to rozjet?
Pc je All-in-One PC Compaq 100eu - je tam int. grafika od Intelu.....

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Prosím o pomoc absolutní lamě z provoznění GPU
« Odpověď #1 kdy: 28 Dubna 2011, 12:54:43 »
Je to iba v 11.04 alebo aj v 10.10? Staci vyskusat v livecd alebo liveusb.
Zatial co pozeram na nete tak Intel Graphics Media Accelerator 3150 ktora by mala byt v tom cipsete ma problem s rozlisenim. Ovsem zatial citam len starsie clanky.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

libcosenior

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Dubna 2011, 13:27:04 »
OT:
Takže, ak tomu správne rozumiem, na to aby som zistil kompaktibilitu môjho hw s novším ubuntu, stačí keď vyskúšam live cd a trochu sa s tým pohrám, aby som zistil či všetko ide?
Ak je to tak, mohol by nejaký guru napísať, čo všetko by bolo vhodné skontrolovať, poprípade ako?
Ubuntu 10.04

snake33

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Dubna 2011, 14:47:36 »
10.10 jelo právě v pohodě, myslel sem že 11.4 je nová verze a tak pojede vše ok---bohužel to tak NEní :'(

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 28 Dubna 2011, 21:01:57 »
Ak to islo v 10.10 tak by som este na nom dajaky cas vydrzal. Ja som napriklad teraz skusobne nainstaloval 11.04 a behom 30min. mi 2x zmizol panel v unity. Emerald hadze Segmentation fault a naslo by sa viac.

libcosenior ano v livecd(odporucam liveusb) sa da otestovat vacsina veci. Odporucam v nastaveni zvuku otestovat mikrofon vo vlc kameru. Ostatne by sa malo dat otestovat bez doinstalacie dalsich programov.(rozlisenie, klavesnica, mys, touchpad ...) Hlavne zalezi co mas za hardver a na com ti zalezi aby islo. Tazko radit nieco konkretnejsie.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 28 Dubna 2011, 21:05:08 »
Ono je to dosť neodladené. Aspoň mne sa zdá. Lepšie bude počkať si až na ďalšiu verziu. Možno by to išlo vynútiť cez xorg.conf.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

snake33

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Dubna 2011, 07:06:50 »
jj to bych rád zkusil, ale když to napíšu do konzole dám příkaz sudo, chceto po mě heslo ale na stejný řádek  to heslo zapsat nemůžu a když odentruju napíšu heslo, tak je prý špatně.
PS: podotázka ;D Jak se napíše to heslo do konzole?

PPS: Ještě jsem našel tohle https://launchpad.net/~ubuntu-x-swat/+archive/x-updates ale jak se přdává nějaké PPA ::)
« Poslední změna: 29 Dubna 2011, 07:18:29 od snake33 »

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 29 Dubna 2011, 08:41:04 »
Heslo v terminale/konzole sa pose do toho riadku kde si ho pyta ibaze sa pri pisani nezobrazuje. Nezobrazuju sa ani hviezdicky aby niekto nemohol odsledovat dlzku hesla. Cize normalne ho napis a odenteruj.

Launchpad.
Mas tam riadok Technical details about this PPA ten si rozklikni vyber si aku verziu ubuntu mas a vygenerovane riadky a Signing key: dopln do spravcu zdrojov.
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99id%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD%20zdroj%C5%AF#Neofici.2BAOE-ln.2BAO0_zdroje
« Poslední změna: 29 Dubna 2011, 08:47:47 od TIBOR »

libcosenior

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 29 Dubna 2011, 09:21:23 »
Ďakujem Tibor.
Myslím si, že je to dosť dôležitá informácia. Verím, že pomôže mnohím ubunťákom v rozhodovaní, či dať novšiu verziu, alebo nie.
Možno by si to zaslúžilo miesto vo wiki.
Ubuntu 10.04

snake33

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 29 Dubna 2011, 13:21:56 »
Tak stále se mi nedaří rozchodit to.... ??? ??? Už jsem z toho fakt mag....

EDIT: Tak jsem ještě našel tohle http://intellinuxgraphics.org/index.html

je to k něčemu a pomůže mi s tím někdo?

předem THX
« Poslední změna: 29 Dubna 2011, 13:40:26 od snake33 »

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 29 Dubna 2011, 23:01:59 »
To čo si našiel je to čo je v Ubuntu.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Ryoto

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 01 Května 2011, 11:09:14 »
Ahoj, mám zase problém s instalací ovladaču na grafickou kartu. Stáhl jsem si ovladače ze stránek nvidie s příponou .run a zkouším je nainstalovat příkazem "sudo sh Stažené/NVIDIA-Linux-x86-270.41.06.run". Jenže mi to furt píše "You appear to be running an X server; please exit X before installing." Problém ale je, že mi to píše i přes to, že je ten X server vypnutej... Tedy aspoň doufám že je vypnutej, ale myslím že stisknout ctrl+alt+F1 je správná cesta jak jej vypnout. Nevíte tedy kde je problém?

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 08 Května 2011, 20:19:53 »
Takže najskôr choď cez grub (pokial mas iba linux tak drž pri štarte shift)do recovery mode a potom stačí zvoliť root prompt a až tam sa dá inštalovať. Samozrejme najskôr sa presuň do zložky so súborom (príkaz cd).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.