Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalacii KDE  (Přečteno 1351 krát)

SonnY

• Návštěvník
Po instalacii KDE
« kdy: 23 Prosince 2006, 00:31:34 »
1. Nainstaloval som si KDE aby som porovnal obe prostredia a defaultne je v kde anglictina. Neviete niekto ako rozchodit slovencinu? Zatial sa mi to nijako nepodarilo.

2. Rad by som mal moznost si pri vybere vybrat ci chcem kde alebo gnome. Da sa to spravit cez moznosti... ale chcel by som vediet ci by sa to nedalo spravit tak aby som mal hned na uvodnej prihlasovaciej obrazovke daco ako zaskrtavacie policko ci chcem kde alebo gnome.

romi

• Stálý člen
  • **
Po instalacii KDE
« Odpověď #1 kdy: 23 Prosince 2006, 00:48:32 »
nepodarilo? a aky si pouzil postup?? :)

ja by som najskor nainstaloval nejaky balicek so slovencinou. zoznam ziskam cez apt-cache search slovak
a z tade sa dozviem, ze by sa asi hodili balicky:
kde-i18n-sk - Slovak (sk) internationalized (i18n) files for KDE
language-pack-kde-sk-base - KDE translations for language Slovak
language-pack-sk-base - translations for language Slovak
language-support-sk - metapackage for Slovak language support
language-pack-kde-sk - KDE translation updates for language Slovak
language-pack-sk - translation updates for language Slovak

nuz...ted to uz len hodit do apt-get install.... a mas balicky nahrate..
a co dalej? asi nejak prepnut slovencinu v kde..tazke.. kmenu>system settings>Regional and Language a tam pod localization si vyberiem na prve miesto slovencinu (na druhe davam cestinu) a  na koniec anglinu (v pravo mas tlacitka, cez ktore si tam slovencinu pridas..a potom jazyky vhodne usporiadas. ted uz to len ulozit a restartnut xka (ctrl+alt+backspace)

ad2: to mas v menu..ci uz v kdm, alebo v gdm (a aj v ostatnyx ?dm). je tam nejake tlacitko, cez ktore si vyberas sedenie (ci ako to je pomenovane)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.