Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Alternativa k RadioSure  (Přečteno 1676 krát)

rtrebi

• Návštěvník
Alternativa k RadioSure
« kdy: 30 Dubna 2011, 14:58:18 »
Zdravim,

nepoznate nejaku funkcnu alternativu k programu RadioSure pre Linux? Potrebujem aby si to samo aktualizovalo databazu radii (a aby bola funkcna) a idealne to dokazalo aj nahravat z tohto radia. Skusal som napr. RadioTray, ale tam si musim tie radia nejako pridavat, nahravat to nedokaze vobec. Tunapie nefungovalo vobec, steamtuner tak isto vobec, v plugine do rhythmboxu bolo asi 5 funkcnych radii na jeden zaner...

RadioSure fungovalo rychlo, spolahlivo, radia boli kvalitne s normalnou hudbou (tj nie nejake amaterske pokusy), aktualizacia databazy kazdy tyzden, ked nahravalo dokonca to triedilo pekne do adresarov podla ID3 tagov.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
Re: Alternativa k RadioSure
« Odpověď #1 kdy: 30 Dubna 2011, 21:09:02 »
rtrebi napsal: ...nahravat to nedokaze vobec...

Co se týče toho nahrávání:

http://blog.ubuntu.cz/clanek/snadny-zaznam-zvuku-z-internetoveho-radia-webove-kamery-mikrofonu-v-ubuntu
Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

rtrebi

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Dubna 2011, 21:51:08 »
rtrebi napsal: ...nahravat to nedokaze vobec...

Co se týče toho nahrávání:

http://blog.ubuntu.cz/clanek/snadny-zaznam-zvuku-z-internetoveho-radia-webove-kamery-mikrofonu-v-ubuntu
Fajn, ale to je asi ta najhorsia moznost, bez ID3 tagov. Naco mi bude nieco nahrate, ked nebudem mat paru od koho to je?

daton

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 30 Dubna 2011, 22:25:38 »
Ahoj
To co potřebuješ uměl amarok ale ten starší a v ubuntu se dalo pouhým kopírováním na plochu nahrávat co jsi potřeboval. Potom se amarok začal modernizovat a to byl začátek jeho  konce. V jeho stopách by měl jít Exail ale bohužel tam ted rádia nejdou vůbec protože mi to hlásí že se nemáže spojit se soutcast serverem, kde byly spousty rádii  :-[  no taky bych uvítal něco co má už nastavený soutcast funkční a spolehlivé.

rtrebi

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Dubna 2011, 22:52:17 »
Takze tym chces povedat, ze v sucasnosti neexistuje pre Linux nejaky program ktory by splnal tieto kriteria, to je skoda. Kedy sa do exailu planuju tie radia pridat nevies?

BTW skusal som samozrjeme aj RadioSure cez wine, akurat tam bol problem ze na vacsinu stanic sa vobec nedalo pripojit, a z tych co sa dalo aspon polovica sekala. Skusal som pridavat URL tych radii do Rhythmboxu, tie co isli v Radio
sure sekane boli vacsinou v phoode, a tie co nesli vobec tam nesli ani tu. Zatial vidim jedinnu moznost RadioSure na Virtualnej Masine.

jenda93

• Stálý člen
  • **
  • software engineer
« Odpověď #5 kdy: 02 Května 2011, 14:47:25 »
Kdyby ti nevadilo, že jde o projekt pro nezájem už ukončený a podle mě mírně nedodělaný, zkus Streamtuner z repozitáře, pokud si ho ještě nezkoušel.

Hlavním úkolem vývojářů je chválit nový software

rtrebi

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 02 Května 2011, 21:49:02 »
Kdyby ti nevadilo, že jde o projekt pro nezájem už ukončený a podle mě mírně nedodělaný, zkus Streamtuner z repozitáře, pokud si ho ještě nezkoušel.
Hej, to je ten streamtuner! povodne som ho zavrel po tom ako som zistil ze SHOUTcast nefunguje, a po kliknuti na Local mi to spadne. Xiph tab som si nepozrel. Funguje aj to nahravanie aj s ID3 tagmi. Interface sice nieje moc prepracovany a pri nahravani sa spusti dalsie xterm okno,  ale tak to by mi az tak nevadilo. Skor ma mrzi ze stanic je malo. Ja si napriklad potrebujem teraz napocuvat blues, a tu som prakticky nic pouzitelne  nenasiel. V RadioSure staci zadat do vyhladavania "Blues" a hned vyskoci 159 radii a vacsina hra naozaj ten typicky blues, takze pre mna riesenie s VM stale vedie. Kazdopadne diky za tip, skoda ze je to ukoncene, podla mna z toho mohlo vyrast "RadioSure pre Linux".

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.