Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Diskový nástroj - smazání oddílu  (Přečteno 849 krát)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
Diskový nástroj - smazání oddílu
« kdy: 02 Května 2011, 15:29:02 »
Zdravím,
kvůli bugům v Ubuntu 11.04 (pod GNOME chybí Skype ikona na liště, větráček pořád běží na 100%. Unity mi nevyhovuje) bych chtěl přejít na Kubuntu (nechci downgradeovat na Ubuntu 10.10).
Nechci ale přijít o svá data ani je zdlouhavě zálohovat na externí úložiště (je to přes 180 GB dat). Napadlo mě proto následující řešení, rád bych se ale zeptal, jestli je to proveditelné...
Tedy: Při instalaci Kubuntu rozdělím disk na 2 zhruba rovnocené oddíly. Do nového oddílu s nainstalovaným Kubuntu si přesunu požadovaná data a "starý" Ubuntu-oddíl zformátuji Diskovým nástrojem. Teď ale přichází problém - pokud v Diskovém nástroji zvolím "Odstranit oddíl" (Ubuntu-oddíl), alokuje se uvolněné místo k (již už jedinému) zbývajícímu oddílu, tj. ke Kubuntu-oddílu?

Zatím jsem to nikdy nezkoušel a nemám ani kde to vyzkoušet, byl bych velmi vděčný za radu! Předem děkuji.

PS: Vím, že bych mohl nechat disk rozdělený, ale takové řešení se mi nezamlouvá a rád bych se mu vyhnul.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Diskový nástroj - smazání oddílu
« Odpověď #1 kdy: 02 Května 2011, 15:50:04 »
Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Jednoduše jen doinstalujete prostředí KDE/Kubuntu: http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99echod%20z%20Ubuntu%20na%20Kubuntu,%20Xubuntu

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
Re: Diskový nástroj - smazání oddílu
« Odpověď #2 kdy: 02 Května 2011, 16:27:38 »
Tohle řešení znám, jde mi ale o to, že zejména problém s větráčkem určitě nebude záležitostí GNOME/Unity. U verze 10.10 tento problém nebyl, vznikl až s přechodem na 11.04. Takže předpokládám, že pouhá změna desktopového prostředí by nestačila.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.