Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kam uožit nvidia nastavení?  (Přečteno 1481 krát)

johnik55

• Návštěvník
Kam uožit nvidia nastavení?
« kdy: 05 Května 2011, 13:55:34 »
Dobrý den. Omluvte možná hloupý dotaz, ale jsem začátečník.. Nevím, kam mám uložit nastavení nvidia panelu. Potřebuji zrušit podtaktování grafiky, tak jsem v nastavení zvolil prefer maximum performace, ale po restartu je znovu nastavení na adaptive. Tak jsem podle jednoho návodu otevřel nastavení jako root, nastavil a teď je to potřeba uložit, ale nevím kam. Když to neuložím a jen ukončím, po restartu je to opět na původních hodnotách. Jde o Ubuntu 11.04. Díky za radu.

pacholik

• Závislák
Re: Kam uožit nvidia nastavení?
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2011, 16:13:43 »
jo, přesně tam, stačí Budiž

johnik55

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2011, 17:02:26 »
jo, přesně tam, stačí Budiž
No právě že ne, to jsem zkoušel.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 05 Května 2011, 17:14:13 »
Ta nabídka ti říká, že to bude uloženo do /home/jan/.nvidia-settings-rc (do skryté složky, proto ta tečka na začátku). To nefunguje?
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

johnik55

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Května 2011, 17:26:43 »
Uloží to, ale po restartu je to znovu v default hodnotách. Prostě si to nepamatuje moje nastavení. Možná je chyba jinde. Nevím..

pacholik

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 05 Května 2011, 18:28:46 »
Chyba bude jinde, jak tak koukám, nevidím že by se do toho souboru ta informace zapisovala.
Tady sem našel nějaký řešení, jen bude potřeba vytvořit xorg.conf
Kód: [Vybrat]
sudo nvidia-xconfig
Citace: Perturbed Penguin
Ah actually that did not work for me either. I got it working now though using the method shown on both sites below:

(last post of the following archived thread)
 http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1311946.html
 http://linux.aldeby.org/nvidia-powermizer-powersaving.html

Basically, at least in Ubuntu 10.04 (64bit, if it matters) you have to edit the xorg.conf file and not the file that was recommended for editing previously in this thread. The xorg.conf file, in case you are not familiar with it, can be found at '/etc/X11/xorg.conf'.

So one way to edit it is to open a terminal and type in:
 sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
 and enter your password when prompted of course.

Then look for the 'Device' section of the document (you can use gedit's search function to find it if you need.) Under this section you will want to add the two lines:
 # added manually:

Option "RegistryDwords" "PowerMizerEnable=0x1; PerfLevelSrc=0x3322; PowerMizerDefaultAC=0x1"

...the '# added manually:' is unnecessary I just like to make a habit of making a comment anywhere I edit any file to tell myself that I have edited or added that part manually so if I ever come back to the file I have a better idea of what was or is going on.

The 'Option... ...AC=0x1' part is the single line of code you need to add to this section to inhibit the adaptive scaling for your card.

If you want to read a little further on the topic to better understand what the code does take a look at the links I provided, especially the second one; supposedly the line I provided will set it to max using AC and to adaptive when on battery but since I am only using this adjustment on my nvidia-driven desktop I have not tested to see if it actually works the way it should in regard to switching to adaptive handling when on battery. Hope this helps! :)

johnik55

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Května 2011, 20:31:45 »
Dobře, jak budu mít chvíli čas, tak si ještě nastuduji, jak vytvořit xorg.conf a pak to zkusím. Díky.

pacholik

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 05 Května 2011, 20:46:02 »
xorg.conf vytvoří sudo nvidia-xconfig

johnik55

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Května 2011, 21:47:11 »
Vytvořeno, přidán řádek, restart, konec.. Načítání skončí u obrazovky s nápisem ubuntu. Musel jsem to spustit v nouzovém režimu a obnovit grafické nastavení na default. Možná, že tento postup v Ubuntu 11.04 nefunguje. Ale už se tím zabývat nebudu. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.