Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vytvoření scriptu  (Přečteno 740 krát)

inquisitor

• Návštěvník
vytvoření scriptu
« kdy: 06 Května 2011, 23:31:04 »
Ahoj,
potrebuju vytvorit script ktery by mi po startu grafickeho prostredi spustil potrebny program pod rootem, aniz bych musel pokazde zadat heslo... Vubec netusim jak na to... Diky za odpoved...
« Poslední změna: 06 Května 2011, 23:33:45 od inquisitor »

daysleeper

• Stálý člen
  • **
Re: vytvoření scriptu
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2011, 23:48:20 »
bud
  • do /etc/gdm/PostLogin nebo neceho podobneho
nebo
  • do /etc/init/nejaky_nazev.conf a dat si do podminky "start on started gdm" (viz man upstart, man started apod.)

inquisitor

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2011, 21:00:23 »
Diky za odpoved. Ja bych spise nejaky script. Predstavoval bych si to tak, ze bych na nej klikl nebo umistil do prislusne slozky (autostart apod.), a aby se mi spustila pozadovana aplikace pod rootem, aniz bych musel vytukavat heslo. Je to vubec mozne udelat?
Tohle reseni mi pripada ze ovlivni vsechny uzivatele... (Teda aspon myslim...). Chtel bych to pouze pro jednoho uzivatele.
Citace
bud
    do /etc/gdm/PostLogin nebo neceho podobneho
nebo
    do /etc/init/nejaky_nazev.conf a dat si do podminky "start on started gdm" (viz man upstart, man started apod.)

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2011, 23:50:22 »
no, napr u toho /etc/gdm/PostLogin muzes pouzivat nektere promene, napr. $LOGIN, takze to muzes omezit na urciteho uzivatele... nebo si muzes nastavit sudo pro danou aplikaci bez hesla a pak nastavit automaticke spusteni beznym zpusobem
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.