Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmena Distra  (Přečteno 1029 krát)

Kumar

• Návštěvník
Zmena Distra
« kdy: 08 Května 2011, 13:12:14 »
Zdravím vospolok. Mám otázku ohľadom zmeny OS. Chcem prejsť od Ubuntu k nejakej inej distribúcii a rozhodol som sa že skúsim OpenSUSE. Môj notebook mal stále nejaké problémy s Ubuntu a s prechodom na najnovšiu verziu je to katastrofa. Stále to hádže nejaké chyby, seká mi audio, blbne gnome ... no proste hrôza.

To čo chcem vedieť je , že keď mám home na vlastnej partícii a keď dám OpenSUSE a naviažem na to ten home tak či sa mi načítajú nastavenia programov a ostatné veci alebo budem musieť všetko odznova? Neviem či to nieje nejak zviazané s distribúciou, že či to nebude tak fungovať iba pre Ubuntu.

Vďaka za odpoveď

Kumar

• Návštěvník
Re: Zmena Distra
« Odpověď #1 kdy: 08 Května 2011, 13:28:11 »
Vďaka

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #2 kdy: 08 Května 2011, 13:34:52 »
No, tak úplně to asi pravda nebude. Já když instaluji z třeba 11.04 na nižší verzi třeba 10. ?, mám problémy. Tak úplně bezproblémové bych to neviděl. On nettezaumana asi chce přilákat dalšího openSUSÁka. :)

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Května 2011, 13:40:52 »
Skús to trocha priblížiť. S čím konkrétne máš problémy? Niektoré programy sa nenačítajú alebo to po načítaní robí kraviny?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 08 Května 2011, 13:44:12 »
Menší problémy můžou nastat u některých aplikací jako Firefox apod nebo s právy. Ale nic co by nešlo dořešit poté.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #5 kdy: 08 Května 2011, 13:44:35 »
Přesně to i to. Já bych nainstaloval čistou instalaci a trochu si pohrál s nastavením. je to rozhodně jistější. Možná to mezi distry nebude dělat problém, mezi verzemi zcela určitě ano.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.