Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Anketa

Jaké televizní kanály by měla obsahovat aplikace Televize? Můžete vybírat maximálně 3 kategorie. Jedná se mi hlavně o prioritní zaměření přidávání/odebírání TV stanic.

české - ČT, Nova, Prima, Barrandov apod.
slovenské - STV, TA3 apod.
zpravodajské cizojazyčné - Euronews, BBC World News apod.
regionální - TV Vysočina, TV Brno apod.
sportovní cizojazyčné - Eurosport News apod.
jiné

Autor Téma: Televize  (Přečteno 164453 krát)

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
Re:Televize
« Odpověď #150 kdy: 26 Ledna 2012, 17:59:23 »
Tzn. nemáš nainstalovanej VLC. Když dáš v terminále sudo apt-get install vlc tak se ukáže co?
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #151 kdy: 26 Ledna 2012, 20:47:41 »
Napíše toto:

[příloha smazaná administrátorem]

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #152 kdy: 27 Ledna 2012, 19:23:48 »
Zkus ty závislosti vyřešit přes aptitude:

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install aptitude
sudo aptitude -f install

sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade
sudo aptitude install vlc
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #153 kdy: 27 Ledna 2012, 20:45:13 »
Zdravím,a ďalej neviem čo mám použiť.

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #154 kdy: 27 Ledna 2012, 21:37:23 »
Ach jo.

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #155 kdy: 27 Ledna 2012, 22:00:13 »
Ďakujem veľmi pekne,si odborník,nejako som to popúšťal aj mi to funguje ale len do televize 0.05 deb ďalej sa mi to nedá aktualizovať.Slovenské programy mi idú celkom dobre ale české slabo.Keď to pustím od začiatku play listu,tak mi začne hrať Music Box s maličkou obrazovkou a na vyše pol strany nejaký script.

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #156 kdy: 28 Ledna 2012, 05:10:14 »
V dalších verzích se již playlist neaktualizuje- aplikace se spouští pouze klasickým spouštěčem z menu. Tím se objeví rozhraní pro spouštění jednotlivých stanic.

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #157 kdy: 28 Ledna 2012, 08:05:31 »
Zdravím,ja som myslel že by mali ísť aktualizovať aj tie vyššie verzie,lebo nemám tam napr.JOJ,Doma a tie české stanice mi nejak nejdú.

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #158 kdy: 29 Ledna 2012, 23:21:57 »
Dobrý večer,s týmto sa nedá niečo urobiť?

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #159 kdy: 31 Ledna 2012, 07:11:38 »
Bohužel asi nevím moc co s tím, každopádně do další verze jsem to vlc-plugin-zvbi dal pouze do reccommended balíků (což je vlastně asi i pravdivější). Další verze tu bude snad co nevidět a měla by být už i na ppa :-). Od včerejška se s tím učím, tak snad to nějak dopadne :-)

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #160 kdy: 31 Ledna 2012, 07:17:51 »
Idú vám české stanie ako Prima apod.? Ja mám len ten mjuzik box, prípadne nápis "Tento odkaz je neplatný." Je nejaká aktualizácia adries streamov, ktorá sa dá nainštalovať?
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #161 kdy: 31 Ledna 2012, 07:54:50 »
Heh... tak to jsem zjistil teď taky. Zřejmě sychrovnet změnil adresy streamů, což nejspíše zase nějaký čas potrvá je objevit :-(. Pokud byste na ně někdo narazil, tak mi je můžete poslat a já je zařadím...

EDIT - Nejedná se o změnu adresy streamů, pouze jejich stabilita, což bohužel nemůžu nijak ovlivnit - chvíli to funguje a chvíli ne. Během dneška sem hodím to, co jsem udělal do toho ppa... Bohužel tam zatím nejsou britské a německé TV.
« Poslední změna: 01 Února 2012, 08:15:14 od vmonkey »

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #162 kdy: 01 Února 2012, 09:14:03 »
Takže, to jak vypadá ta verze 0.10 se můžete podívat do ppa - ppa:marek-tyburec/gtelevize. Tam se budu snažit dávat i další aktualizace, případně i další aplikace, které dělám.
sudo add-apt-repository ppa:marek-tyburec/gtelevize
sudo apt-get update
sudo apt-get install gtelevize

K gTelevizi 0.10 - došlo tam ke změně názvu aplikace (z důvodu použití stejného názvu jako u již existujícího projektu). Z důvodu, že se ten název vyskytuje na strašně moc místech v aplikaci a i v pluginech, tak si nemůžu být na 100% jist, že se mi podařilo ho nahradit. Taktéž to znamená, že se možná může objevit něco, co dříve fungovalo a teď ne. Snažil jsem se to projít, ale samozřejmě jsem nemohl projít všechny možnosti. Též nemohu funkčnost oněch deb balíčků vyzkoušet na všech uváděných verzích Ubuntu. A to se týká i funkčnosti streamů - snažil jsem se to projít, ale taktéž nemůžu zaručit, že je všechno funkční. Proto to vlastně uvádím i sem na konec a ne do prvního příspěvku - protože bych potřeboval, aby to někdo jiný než já ještě vyzkoušel a napsal, jestli to funguje apod.

Co se týče novinek od verze 0.07 (poslední oficiálně vydaná stabilní verze) - Pročištění kódu (v tom budu nadále pokračovat), odstranění části s aktualizací playlistu, protože to byla už nevyužitelná část, přejmenování aplikace (tím pádem doporučuji nejprve sudo apt-get remove televize). Pročistil jsem streamy, výška GUI se vyhodnocuje podle rozlišení monitoru, odstranil jsem nepotřebné quicklisty v Unity, loga TV jsou již transparentní, před spuštěním VLC s danou stanicí se nejprve ověří funkčnost streamů pomocí "gtelevize -c stream". A do /usr/share/gtelevize/settings.cfg byla přidaná hodnota FILE_CACHING, která umožňuje nastavení cache VLC při přehrávání (může odstranit sekání obrazu). Také byly přidány některé pluginy. A závislost vlc-plugin-zvbi byla dána pouze do reccommended. A ještě jsem zjednodušil systém pluginů.
« Poslední změna: 01 Února 2012, 09:16:12 od vmonkey »

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #163 kdy: 01 Února 2012, 20:23:28 »
Jak funguje systém pluginů?
Aplikace si načte jména všech souborů (pluginů) umístěných v adresáři /usr/share/gtelevize/plugins. Pluginů existují 2 druhy:

1) Pokud je v názvu stanice obsaženo (jméno_souboru_pluginu), tak gTelevize spustí příkaz
/usr/share/gtelevize/plugins/jméno_souboru_pluginu "název_televizní_stanice" "text_o_řádek_níže_v_settings_cfg"Prakticky to tedy znamená, že například pro plugin livestation je v souboru /usr/share/gtelevize/settings.cfg uvedeno
# Euronews (livestation)
http://www.livestation.com/euronews/en
gTelevize tedy rozezná, přítomnost pluginu livestation a odešle příkaz
/usr/share/gtelevize/plugins/livestation "Euronews" "http://www.livestation.com/euronews/en"Důležité je, že obsahem příkazu jsou i uvozovky! Tento typ pluginu nepodléhá ověřování streamů a sám o sobě spouští danou stanici. Např. pokud by se jednalo pouze o plugin pro 1 stream přes rtmpdump, tak to může být klidně pouze skript typu
rtmpdump -v -r rtmp://blablabla.com/bla -y neco | vlc -
2) Jako druhý případ je plugin, kdy je jeho název obsažen ve streamu, zase v závorkách a odděleno mezerou - tj. např.
# ČT1
stream_1
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/zive/ct1/ (ivysilani)
stream_3
A gTelevize vyvolá obdobný příkaz jako v prvním případě
/usr/share/gtelevize/plugins/jméno_souboru_pluginu "název_televizní_stanice" "stream_s_obsaženým_pluginem"tj. např. příkaz
/usr/share/gtelevize/plugins/ivysilani "ČT1" "http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/zive/ct1/"Opět tam jsou ty uvozovky a samotný plugin se s tím musí vypořádat. Ovšem tentokrát ale plugin nespouští VLC přehrávač, ale odešle získaný přímý stream do ~/gtelevize/one_tv.m3u (např. echo $stream >>~/gtelevize/one_tv.m3u). Nesmí dojít ale k přepsání zmíněného souboru, protože by nedošlo vůbec k přidání stream_1 z výše zmíněného příkladu, ale pouze toho z pluginu a stream_3! Tyto streamy jsou pak gTelevizí ověřeny, zda-li jsou funkční a popřípadě spuštěny ve VLC.

Z toho, co jsem popsal výše je zřejmé, že plugin nemusí být napsaný pouze v BASHi, ale třeba i v pythonu, C, perlu apod. Zatímco první typ se hodí při použití rtmpdumpu, druhý je pro aplikaci nativnější, hlavně díky ověření funkčnosti. Pluginy nelze zároveň kombinovat - tj. pokud je v názvu stanice obsaženo (jméno_pluginu), nedojde již k ověření této skutečnosti již u streamu.

Pokud někdo vytvoříte nějaký plugin, můžete ho sem poslat - pokud byste nechtěli případné začlenění do hlavní větve programu, i tak to bude druhým určitě prospěšné.
« Poslední změna: 02 Února 2012, 08:55:38 od vmonkey »

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #164 kdy: 02 Února 2012, 08:58:04 »
Dobrý večer,s týmto sa nedá niečo urobiť?

Vyzkoušel bys tu verzi z ppa? Podle mě by ti měla už fungovat...

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #165 kdy: 02 Února 2012, 16:36:26 »
Zdravím, vyskúšal som ju hneď ale ako som to postupne zadával do terminálu,tak mi vypísalo nejaké poškodené balíky alebo také niečo.Markíza,STV1,2 mi idú ale ja by som chcel aj české a tam naskočí Čt1 ale to seká aj minútu 2 to stoji.

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #166 kdy: 02 Února 2012, 16:47:58 »
Skúsil som to ešte raz a toto je výsledok:

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #167 kdy: 02 Února 2012, 16:51:49 »
Takže se ti teda podařila nainstalovat ta poslední verze (zadej "gtelevize -h" a ti to může ukázat verzi)?

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #168 kdy: 02 Února 2012, 17:02:55 »
Vypísalo to

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #169 kdy: 02 Února 2012, 17:18:25 »
Tak to je v pohodě, takže ty balíky neřeš, protože ti to bude fungovat normálně. Takže už jenom to sekání: Když spustíš gTelevizi, tak se ti zobrazí seznam stanic. Kliknutím na ČT1 se ti otevře VLC s platnými streamy pro danou stanici. Trhání je zpravidla ovlivněno
1) Přetíženým streamem -> tím pádem si ve VLC pokus vybrat jiný zdroj, tam se dostaneš např. stisknutím Ctrl + L (pokud tam ten zdroj ovšem další vůbec je)
2) Pomalým internetem -> jelikož gTelevize preferuje kvalitnější zdroj, tak se ti to začne proto trhat. Tudíž řešením může opět být vybrání méně kvalitního streamu (viz 1)

Jinak pokud to je tím přetíženým streamem, dá se to řešit i zvětšením cache VLC (třeba kdyžtak můžeš vyzkoušet sudo gedit /usr/share/gtelevize/settings.cfg a tam pozměnit hodnotu FILE_CACHING z 0 třeba na 10000 - je to čas uložený dopředu v milisekundách).

EDIT: Kdyby se ti chtělo nějak pomoct, tak by mi pomohlo přeložit těch pár textíků, co v aplikaci jsou, do slovenštiny... Je to fakt jenom 20 řádků nejvýš, samozřejmě bych ti to poslal v češtině:-)
« Poslední změna: 02 Února 2012, 17:19:58 od vmonkey »

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #170 kdy: 02 Února 2012, 17:51:26 »
vyskúšal som všetko aj som pomenil viac tých hodnot ale nič.No daj ak to budem vedieť preložiť,preložím to.

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #171 kdy: 03 Února 2012, 15:00:53 »
Zdravím,preložil som to.

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #172 kdy: 03 Února 2012, 15:31:44 »
Zdravím,preložil som to.

Děkuji ti mnohokrát, další verzi v ppa už budeš mít ve svém rodném jazyce :-)

jarohala

• Aktivní člen
  • *
  • Linux je super
« Odpověď #173 kdy: 03 Února 2012, 15:57:19 »
Ja dobre rozumiem aj česky nerobí mi to žiaden problém,ja som prečítal voľakedy desiatky kníh v češtine, mám okrem inej aj knihkupeckú školu a niektoré tituly chodily do predajne len z čiech.

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #174 kdy: 03 Února 2012, 16:09:25 »
Dyť já ti netvrdím opak a vlastně tam ani tolik textu není:). Spíš mi jenom přišlo jednodušší někoho poprosit o překlad a nedělat v aplikaci nějaké vnitřní podmínky, aby se pro Slováky používala čeština místo angličtiny.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.